Obavijesti

News

Komentari 57

Obračunali se noževima: Jedan migrant još se bori za život...

Najmanje sedmorica migranata iz Afganistana i Pakistana sinoć su se obračunala u Gornjem Babinom Potoku te na željezničkoj pruzi u mjestu Rudopolje.

VIDEO

Pacijent je teško ozlijeđen i još se bori za život, ali mu je stanje stabilno nakon operacije koju smo obavili. Nalazi se na odjelu kirurgije – rekao nam je Edi Karuc, kirurg zadarske Opće bolnice.

Neslužbeno saznajemo da je 27-godišnji Pakistanac proboden nožem u predjelu abdomena, te da je zadobio samo jedan ubod, koji je napravio veliku štetu na tijelu mladića.

On je uhićen u četvrtak s još šest ilegalnih migranata u Lici. Policija je najprije pronašla ranjenog Afganistanca u mjestu Gornji Babin Potok bez osobnih dokumenata te su pročešljali ličku šumu. U brzo su u mjestu Rudopolje našli i teško ranjenog Pakistanca kojega su prevezli u zadarsku bolnicu te još pet njegovih sunarodnjaka, od kojih je troje bilo ranjeno. Nitko nije imao dokumente sa sobom, te ih je policija uhitila "prilikom pojačanog postupanja u suzbijanju nezakonitih migracija"

- U Općoj bolnici u Gospiću pružena je liječnička pomoć trojici muškaraca koji su zadobili lakše ozljede, dok je teško ozlijeđeni muškarac zadržan na liječenju u Općoj bolnici u Zadru. S obzirom da je utvrđeno da su svi muškarci nezakonito prešli državnu granicu, u tijeku je utvrđivanje njihovog identiteta, te daljnje postupanje sukladno nacionalnom i europskom zakonodavstvu i kriminalističko istraživanje – kaže Maja Brozičević, glasnogovornica ličko-senjske policije.

Policija istražuje što se dogodilo među migrantima i zašto su izbodeni noževima, a najizglednija je teza da su se međusobno sukobili. Ubodne rane dobili su Afganistanac i tri Pakistanca. Afganistanac i dvojica lakše ozlijeđenih Pakistanaca s ubodnim ranama, odnosno porezotinama natkoljenice i glave, pušteni su iz gospićke bolnice, gdje im je bila ukazana liječnička pomoć. Nakon kriminalističkog istraživanja znat će se kako je započeo sukob koji je završio okršajem noževima. Afganistanski i pakistanski migranti znali su se i ranije sukobljavati zbog netrpeljivosti među nacijama. Kako neslužbeno saznajemo, noževe kojima su se ubadali, policija još nije našla. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 57
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca