Obavijesti

News

Komentari 14

Kritično na Šoderici: Drava se ponovno izlila u jezero, vrh vodenog vala je u Podravini

Kritično na Šoderici: Drava se ponovno izlila u jezero, vrh vodenog vala je u Podravini

Vrh vodnog vala prolazi dalje Osječko-baranjskom i Virovitičko-podravskom županijom. U mjestima Torčec i Drnje te na Šoderici se bore s nabujalom Dravom koja je poplavila brojne vikendice...

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
20.13

Stožer civilne zaštite Osječko-baranjske županije budno prati stanje na rijeci Dravi kod Donjeg Miholjca, gdje je vodostaj već jučer u prosjeku rastao oko tri centimetra na sat. Vrhunac vodenog vala na tom području očekuje se sutra prijepodne.

Drava je premašila svoj maksimum kod Podravske Moslavine, gdje su potopljene vikendice, ribički dom i poljoprivredna zemljišta, javlja HRT.

17.29

U Podravskoj Moslavini potopljene vikendice, ribički dom i poljoprivredno zemljište

24sata

Vrhunac vodenog vala na Dravi ušao je u četvrtak prije podne na područje Osječko-baranjske županije, izvijestio je načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Mato Lukić dodavši kako je najviše štete učinjeno na području općine Podravska Moslavina gdje je probijen zečji nasip.

"Nismo uspjeli obraniti ribički dom i dvije vikendice koje su potopljene kao i 600 hektara privatnog i državnog poljoprivrednog zemljišta s kulturama koje su na jesen trebale biti skinute", kazao je načelnik Podravske Moslavine Dominik Cerić dodajući kako je u tijeku i aktivna obrana jedne obiteljske kuće.

Više pročitajte OVDJE!

17.09

Matija Posavec: 'Međimurje je prošlo na najbolji mogući način, unatoč rekordnom vodostaju'

24sata

Međimurski župan Matija Posavec u četvrtak je iz Svetog Martina na Muri zahvalio članovima operativnih snaga i žurnih službi, ali i građanima koji su sudjelovali u obrani od poplave te naglasio da je Međimurje prošlo na najbolji mogući način.

Župan je podsjetio da je u ponedjeljak, 7. kolovoza Mura kod Murskog Središća dosegnula rekord od 543 centimetra.

„U takvoj situaciji koja se zadnji put dogodila prije deset godina, teško je očekivati da prođe sve bez problema, no prošlo je s najmanje problema. Kuće su obranjene, imovina, gospodarske zgrade su također u velikoj mjeri obranjene, a štete na poljima će se sanirati”, rekao je Posavec.

Više pročitajte OVDJE.

13.43

Dio Koruške i dalje bez pitke vode, širi se crijevna viroza

Slovenski institut za javno zdravlje upozorio je u četvrtak na širenje crijevnih zaraza u Mežiškoj dolini u Koruškoj gdje dijelom još nije uspostavljena opskrba pitkom vodom nakon poplava početkom kolovoza te poziva stanovništvo da prokuhava vodu i koristi kupljenu vodu u bocama. 

U ispostavi Nacionalnog instituta za javno zdravlje (NIJZ) Ravne na Koroškem su dosad primili oko desetak prijava zarazne bolesti.

VIŠE PROČITAJTE OVDJE

12.17

Civilna zaštita otkrila: Vodostaji Drave u gornjem toku opadaju, pratimo dolazak vodenog vala

Vodostaji Drave u gornjem toku opadaju, u podravskim općinama Pitomača, Špišić Bukovica, Lukač, Gradina, Sopje i Čađavica aktivno se prati dolazak vodenog vala na rijeci Dravi, civilna je zaštita u pripravnosti, izvijestilo je u četvrtak Ravnateljstvo civilne zaštite MUP-a. 

Svi sudionici sustava civilne zaštite su u visokom stupnju pripravnosti i bit će aktivirani u slučaju potrebe.

VIŠE PROČITAJTE OVDJE

Komentari 14