Obavijesti

News

Komentari 240

Očajni radnik Gredelja ubio se pištoljem jer nije dobio plaću?

Očajni radnik Gredelja ubio se pištoljem jer nije dobio plaću?
5

Na sastanku sindikata kolegi i kolegicama je rekao da ih voli kao braću i sestre, i uzrujan zbog stanja u tvrtki otišao ranije s posla. Čim je došao kući, uzeo je pištolj

VIDEO

Zagrlio me i rekao ‘volim te kao brata’, a kolegicama ‘volim vas kao sestre’. Potom je otišao kući, rekao je Željko Starčević, sindikalist TŽV-a Gredelj. 

Njegov kolega Mladen M. (52) nakon toga izjurio sa sastanka sindikata na kojem se raspravljalo o daljnjoj obrani Gredelja. Rekao je kako više ne može izdržati kompliciranu poslovnu situaciju te da će ubiti sebe ili nekoga. 

Čim je stigao kući, na zagrebačku Trešnjevku, bivši hrvatski branitelj posegnuo je za oružjem i propucao se. Stanari Bočačke ulice protrnuli su začuvši malo prije 11 sati kako je netko ispalio hitac i u nevjerici su izašli na ulicu. Bila je prazna i nitko nije mogao shvatiti što se događa. 

Nismo primijetili da je bio depresivan. Nikad se nije žalio - Mladenovi susjedi šokirani su tragedijom

Bili su u šoku kad su nakon nekog vremena doznali za samoubojstvo susjeda, kojeg su svi redom opisali kako smirenog i ugodnog čovjeka koji je uvijek bio spreman pomoći. 

- Bio je lud za motorima, to mu je bila strast. Vozio je jednog nalik na Harley Davidson i svima bi mahnuo kad bi na njemu prolazio kroz ulicu. Žena mu je također bila ugodna i činilo se kako se dobro slažu - rekao je susjed. 

Mladen i njegova supruga, koja je nedavno dobila posao zaštitarke, živjeli su sami u manjoj obiteljskoj kući. Prije sedam mjeseci nezaposlena kći, koja se udala i živi u Zadru, rodila im je unuka. Mladenovi kolege potvrdili su kako ga je prilično mučio kredit koji je imao. 

Bilo mi je čudno što je odjurio s posla, ali nisam računao na ovo - zaposlenik Gredelja koji ga je zadnji vidio 

- Bio je u teškoj situaciji, kao i svi mi. U Gredelju je više od 25 godina, a sad će ostati bez svega. Prije nekoliko dana žalio se kako ima problema. Pitao se kako će plaćati kredit - rekao je jedan od kolega. 

Mladen je u četvrtak stajao u prvom redu na prosvjedu radnika protiv propasti nekad uspješne firme. Organizirao ih je i pazio na red. Ministar gospodarstva Radimir Čačić jučer je u u komentirao kako se u Vladmiru Gredelju godinama ne radi, a svi primaju dobre plaće. Dodao je kako je jedini izlaz za tu tvrtku stečaj prije 1. listopada jer tada stupa na snagu Zakon o stečaju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 240
VIDEO

'Mislila sam da je prehlada, a onda su mi rekli da imam četiri tumora i 30% šanse preživjeti'
STRAŠNO

'Mislila sam da je prehlada, a onda su mi rekli da imam četiri tumora i 30% šanse preživjeti'

Nikad neću zaboraviti izraz lica radiologa koji joj je slikao pluća. Odmah sam znala da nešto nije u redu. Pitala sam doktore hoću li umrijeti. Rekli su mi: 'Ne znamo...'

VIDEO Strava kod zagrebačkog nasipa: Muškarac usmrtio ženu oštrim predmetom, uhitili su ga
ISTRAGA U TIJEKU

VIDEO Strava kod zagrebačkog nasipa: Muškarac usmrtio ženu oštrim predmetom, uhitili su ga

Osumnjičeni koji se dovodi u svezu s ubojstvom je pod nadzorom policije
Pupovac se oglasio: 'O tome tko će biti dio Vlade, a tko ne, što se nas tiče, odlučujemo mi - SDSS'
KOMENTIRAO PREGOVORE O VEĆINI

Pupovac se oglasio: 'O tome tko će biti dio Vlade, a tko ne, što se nas tiče, odlučujemo mi - SDSS'

Ponižavanje SDSS-a u političkom životu je i ponižavanje Srba u Hrvatskoj. Segregiranje tih zastupnika jeste segregiranje Srba u Hrvatskoj - tvrdi Pupovac.