Obavijesti

News

Komentari 46

Očajnička potraga: Bennyja su oteli turisti i odveli u Njemačku

Očajnička potraga: Bennyja su oteli turisti  i odveli u Njemačku
1

Pronašli ga preko čipa: Mješanac se toliko svidio njemačkim turistima u Fažani da su mu dali i novo ime. Njegovi vlasnici angažirali su udruge da ga pronađu...

VIDEO

Ivica Lađarević i i Maja Novak iz Fažane isprva su mislili da je njihov 4,5 godina stari mješanac odlutao. Ispostavilo se, međutim, da je Benny više od 1000 kilometara daleko od svoga doma, u njemačkom Huffelsheimu kraj Mainza.

Bennyja je, naime, odvela njemačka obitelj koja je ljetovala u Fažani. Kako su kasnije kazali, Benny im je dobrovoljno ušao u auto, a oni su ga htjeli zadržati zbog umiljatosti. Čak su mu dali i novo ime, Bruno. No tu počinje očajnička potraga njegovih pravih vlasnika.

- On je nestao 18. kolovoza, a već dva dana kasnije bio je u Njemačkoj. Uspjeli smo mu ući u trag zahvaljujući čipu koji je ostao nepromijenjen - ispričao je Ivica Lađarević, koji ističe kako ne zamjera ništa ljudima koji su ga htjeli prisvojiti, ali mu nije jasno kako je pas uopće mogao prijeći granicu bez putovnice. U trag su mu ušli zahvaljujući registrima za ljubimce, a pomogle su im brojne udruge.

- Na put smo krenuli 9. rujna, a vratili se 11. rujna. Kad smo ga ugledali, i on nas, sreći nije bilo kraja - kaže Ivica. Posebno se, kaže, razveselio kad je ugledao svoj stari povodac. Iako je, dodaje, Benny imao lijep život u Njemačkoj, njegovi vlasnici ni trenutka nisu pomislili da prestanu potragu.

Iz Saveza udruga za zaštitu životinja Suza potvrdili su da je pas pronađen širenjem potrage izvan naše zemlje.

- Godinama prikupljamo podatke o nestalim i pronađenim psima i o tome vodimo evidenciju. Pomažemo ljudima iz cijele države i šire. Imali smo slučaj kad je francuskoj obitelji nestao pas jorki na Krku. Pronađen je nakon duge potrage u Sloveniji i vraćen vlasnicima - rekli su iz zagrebačke Suze.     

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 46
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca