Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
31 komentara

Očekuje bebu s dvije glave, ali ne pomišlja na pobačaj

Lisa Chamberlain (25) i Mike Pedace (32) misle da su njihove bebe dar od Boga te su im već dali imena. Sedam godina Lisa je pokušavala začeti

24sata/ilustracija
Foto: 24sata/ilustracija
31 komentara

Lisa Chamberlain (25) i Mike Pedace (32) iz Portsmoutha u Velikoj Britaniji na ultrazvuku su prošlog tjedna saznali da će postati roditelji sijamskih blizanaca, i to s jednim tijelom i dvije glave. Par je odmah odbacio pobačaj kao opciju iako bebe imaju samo 20 posto šansi za preživljavanje. Majka smatra da su njena djeca dar od Boga, nakon što je sedam godina pokušavala začeti.
- Ljudi bi me mogli gledati čudno i reći da ću roditi nakaze, ali nije me briga jer se osjećam blagoslovljeno - kaže Lisa. Ako blizanci prežive porođaj, bit će prvi takvi britanski sijamski blizanci i k tome, dijelit će samo jedno srce. Lisa i Mike, koji su u vezi osam godina, nadaju se da će njihova djeca uspjeti kao 18-godišnje sijamske blizanke.
- Već sam im dala imena - Layla i Kelsey. Svaku večer stavim ruke na trbuh kako bi znale da sam tu za njih - kaže Lisa koja je uvjerena da je riječ o djevojčicama. Liječnici će tek nakon 20 tjedana znati koliko organa blizanci dijele te kažu kako postoji mogućnost da im se razvije još jedno srce.

ABIGAIL I BRITTANY ŽIVE BEZ PROBLEMA
Amerikanke iz Minnesote, Abigail i Brittany Hensel, pobijedile su sva liječnička predviđanja. Rodile su se s dvije glave i jednim tijelom. Sada imaju 18 godina i uživaju u životu. Obje su položile vozački ispit, a posebno ih raduju hobiji poput vožnje biciklom, sviranja klavira i igranja odbojke.

HOPE I FAITH NISU USPJELE
Laura Williams (18) najmlađa je Britanka koja je rodila sijamske
blizance. Faith i Hope rodile su se lani 26. studenoga. Prilikom operacija razdvajanja preminula je Hope, a 23 dana poslije i Faith.

LADAN I LALEH BILE SU SPOJENE GLAVAMA
Iranke Ladan i Laleh Bijani zbog različitih interesa 2003. godine odlučile su se za operaciju razdvajanja. Tada su imale 29
godina. Bile su spojene glavama. Studirale su pravo, a Laleh
je željela postati novinarka. Operiralo ih je 28 kirurga i 100
članova medicinskog osoblja. Sestre nisu preživjele.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message