Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Imate priču? Zovite i šaljite! 099/224-2424 za WhatsApp, Viber, MMS, SMS email: reporter@24sata.hr telefon za čitatelje: 01/24-24-242
321 komentara

Bandić može obnašati dužnost gradonačelnika: 'Sve ćete čuti'

Izvanraspravno vijeće Županijskog suda odlučilo je da Milan Bandić ponovno može obnašati gradonačelničku dužnost. Bandić se na sudu zadržao svega pet minuta

Marko Lukunić/PIXSELL
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
321 komentara

Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Zagrebu odlučilo je da Milan Bandić ponovno može obnašati gradonačelničku dužnost.

Bandić se na Županijskom sudu zadržao samo pet minuta. Kaže kako mu je stiglo rješenje da može obavljati dužnost. Za svoj prvi potez kaže: 

- Sve ćete saznati.

Bandić ne smije kontaktirati sa svjedocima koji još nisu ispitani u istrazi, mora obećati da im neće prilaziti. USKOK na rješenje Županijskog suda nema mogućnost žalbe, a mogu samo podnijeti zahtjev za zaštitom zakonitosti postupka. 

Ostaje na snazi i jamstvo u iznosu od 15.000.000,00 kuna kao garancija da Bandić neće ometati istragu koja se vodi protiv njega, priopćio je Županijski sud. 

I iz Bandićevih izjava ovoga vikenda dalo se naslutiti da ima veliku želju vratiti se svom poslu:

- Ja ovaj posao živim 42. godinu, ja sam bez Zagreba kao riba bez vode. I čim sam uhvatio malo slobodnog vremena, išao sam obići drage prijatelje i dijelove grada, rekao je u nedjelju za Dnevnik NoveTV zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. 

O pokrenutim istragama ne smije govoriti, kao ni o prvoj optužnici koju je dobio za štandove u slučaju udruge U ime obitelji, a koja je USKOK-u vraćena na doradu.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message