Obavijesti

News

Komentari 2

'Očekujem i interes hrvatskih tvrtki za udjele u Agrokoru'

'Očekujem i interes hrvatskih tvrtki za udjele u Agrokoru'
1

U fazi restrukturiranja, kako je rekao Horvat, donijet će se jasan stav i jasna odluka koje će to tvrtke u sklopu Agrokor grupe ostati i opstati, a koje će se, kroz bilo kakav metodološki pristup, ugasiti

VIDEO

Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat izjavio je u utorak kako će se u restrukturiranju Agrokora odlučiti koje će tvrtke u sklopu grupe ostati, dok je nepotrebno zadržavati tvrtke i djelatnosti koje nisu dio osnovne djelatnosti, a uvjeren je i da će, ako dođe do prenamjene udjela u Agrokoru, i hrvatske tvrtke iskazati interes da postanu vlasnici nekih kompanija.

- Ono što je sigurno, filozofija Agrokora unatrag godinu i pol dana i danas radikalno se promijenila. Dakle, nepotrebno je u samom Agrokoru, prema riječima izvanrednog povjerenika, zadržavati ona trgovačka društva i one djelatnosti koje nisu dohodovne, odnosno koje nisu dio core businessa (osnovne djelatnosti) - rekao je Horvat odgovarajući na novinarski upit jesu li hrvatske tvrtke spremne na nove tržišne uvjete koji će nastupiti ako se sutra izglasa nagodbe i krene njena implementacija te restrukturiranje Agrokora.

U fazi restrukturiranja, kako je rekao Horvat, donijet će se jasan stav i jasna odluka koje će to tvrtke u sklopu Agrokor grupe ostati i opstati, a koje će se, kroz bilo kakav metodološki pristup, ugasiti. "Ali ono što je činjenica, što je bila želja i intencija i samog zakonodavnog okvira, a i izvanredne uprave, je da se Agrokor osposobi za tržišnu utakmicu", kazao je.

- A bude li danas, sutra došlo do prenamjene udjela (u Agrokoru), prvenstveno onih financijskih vlasnika, ja sam siguran da će i hrvatske tvrtke, kao što su Franck, Podravka, Kraš i neke druge, iskazati jasan interes da postanu dio ili možda čak sto postotni vlasnik tih kompanija - istaknuo je Horvat koji je sudjelovao na ručku koji je organizirala Svjetska banka i na kojem se razgovaralo o poduzetništvu u EU 2018: Hrvatska, Češka, Portugal i Slovačka - usporedba zakonske regulative vezane uz poduzetništvo za domaće tvrtke u 25 gradova i u ostalih 186 gospodarstava.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Inače, završno ročište na kojem će vjerovnici Agrokora glasati o nagodbi održat će se u srijedu, 4. srpnja i na njega su pozvani svi vjerovnici, pri čemu ukupno 3.069 vjerovnika ima otvorene tražbine s kojima mogu glasovati.

Ročište će se održati 4. srpnja u dvorani Košarkaškog centra Dražen Petrović (Cibona) u Zagrebu, s početkom u 8 sati i na njega su pozvani svi vjerovnici, neovisno o tome jesu li im tražbine priznate ili osporene.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

'Čekalo se da Knighthead kupi obveznice i odbili Sber banku'
TODORIĆ NA BLOGU

'Čekalo se da Knighthead kupi obveznice i odbili Sber banku'

Ivica Todorić na blogu tvrdi da je Knighthead kupovao obveznice i nakon 9. travnja, a da je na sastanku u travnju odbijena Sber banka, jer se čekalo da Knighthead kupi potrebnu količinu obveznica

NOVA OBJAVA NA BLOGU

Ivica Todorić: Koga zastupa Dolički, Agrokor i Knighthead?

Todorić piše kako pod pritiskom javnosti Dolički brani svoj ugovor i svoj roll up, "zanemarujući činjenicu da se, kao i njegov poslodavac Ramljak, nalazi u neviđenom konfliktu interesa"
DORH izdao europski uhidbeni nalog protiv Ivice Todorića
traži ga policija

DORH izdao europski uhidbeni nalog protiv Ivice Todorića

Sukladno Zakonu o pravosudnoj suradnji u kaznenim stvarima s državama članicama Europske unije, DORH je izdao europski uhidbeni nalog protiv prvookrivljenog hrvatskog državljanina, priopćili su