Obavijesti

News

Komentari 410

Ispred zadarske gradske uprave došlo do naguravanja, u Slanom 16 radnika bojkotiralo potvrde

Ispred zadarske gradske uprave došlo do naguravanja, u Slanom 16 radnika bojkotiralo potvrde
9

Za one koji nisu cijepljeni ili preboljeli covid uvodi se sigurnosna mjera obveznog testiranja na koronavirus dva puta tjedno

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
17.23

Većina zaposlenika odbilo predočiti potvrdu u OŠ Slano 

U Osnovnoj školi Slano je od 20 zaposlenika, koliko ih se trebalo danas pojaviti na radnom mjestu, njih 16 odbilo predočiti covid potvrdu ili potvrdu o testiranju. 

Ravnatelj škole Ante Konjuh rekao je za DuList kako se neki nisu htjeli testirati, a neki ne žele predočiti potvrdu iako su preboljeli ili su se cijepili. Istaknuo je kako nije očekivao ovoliki broj zaposlenika koji su odbili pokazati potvrdu. 

Na pitanje kako se nastava održala, rekao je kako je s kolegom išao od razreda do razreda kako bi se ipak nešto odradilo te da djeca ne lutaju. 

- Nitko od tih djelatnika nije mislio na djecu. Svaki prosvjetni radnik trebao bi prvo imati na pameti zbrinuti djecu. Djeca moraju biti zbrinuta i na sigurnom, oni su naša odgovornost u trenutku kad pređu kapiju škole - rekao je. 

Na pitanje kako će dalje organizirati nastavu, ravnatelj Konjuh rekao je da se mora čuti sa Županijom i Ministarstvom. Poručio je kako mu je logičan korak uzeti ljude na zamjenu "jer ovo je u biti štrajk". 

16.32

Prosvjedi ispred zadarske gradske uprave

Uoči početka svečane sjednice Gradskog vijeća u Zadru došlo je do naguravanja ispred ulaza u gradsku upravu. Tamo su stigli prosvjednici koji se protive covid potvrdama.

Među njima je bio i gradski vijećnik Marko Pupić Bakrač koji je htio ući u gradsku upravu iako ne posjeduje covid potvrdu. Zbog toga je pozvana i policija, a on se pozvao na svoje ustavno pravo i legitimitet demokratski izabranog vijećnika, prenosi Zadarski.hr.

13.10

- Mali broj djelatnika je ostao van škola. Ne bih to nazvala ni incidentnim situacijama, više izazovima koje su ravnatelji morali rješavati. Definitivno danas je za sve naše učenike dan protekao kao i inače, nastava se odvijala bez problema, a ovo je nešto što ćemo dalje rješavati i gdje mi ravnatelji poduzimamo mjere, rekla je Antonija Mirosavljević, predsjednica Udruge ravnatelja osnovnih škola, za podnevni Dnevnik HTV-a.

Kaže da svaki djelatnik može uzeti bolovanje, što su neki učinili danas, a da neplaćene dopuste odobravaju ravnatelji.

- Oni imaju izbor - cijepljenje ili testiranje. Neki ne žele ni to. Ja vjerujem da mi ravnatelji puno radimo na njima, puno radimo na medijaciji među ljudima da te izazove riješimo i da učenici ništa ne osjete - rekla je Mirosavljević.

Za ravnatelje vrijede ista pravila, a i roditelji koji će dulje vrijeme boraviti u školi moraju imati COVID potvrdu, negativan test ili dokaz da su preboljeli COVID.

12.40

U Glazbenoj školi Požega jutros je 15 zaposlenika odbilo pokazati Covid potvrdu ili dokaz o preboljenju i testiranju, nakon čega su ušli u školu, unatoč upozorenju da na to nemaju pravo, piše Radio Vallis Aurea. 

Nakon toga je pozvana i policija, koja je o svemu napravila zapisnik, a nakon odlaska policije ti su se zaposlenici i razišli. 

Ravnatelj Alen Kovačević izražava žaljenje zbog ovog događaja, no njegova je dužnost, kako kaže, osigurati da se Odluke provode jer je za njihovu provedbu i odgovoran.

 

11.48

Predsjednica Trgovačkog suda u Splitu Franka Buzov za Slobodnu Dalmaciju komentirala je prosvjed djelatnica.

- One imaju pravo na prosvjed, ja im ga ne mogu zabraniti. Što je meni bitno je da pisarnica normalno funkcionira tako da nema nikakvih problema s radom suda. Što se tiče eventualnih sankcija mislim kako je preuranjeno o tome govoriti - kazala je predsjednica.

Na pitanje o statusu što se tiče današnjeg radno dana, smatra se kako nisu došle na posao.

Komentari 410