News

Komentari 12

Odao se švercu cigareta pa ga na granici sustigla kujica Karma

Odao se švercu cigareta pa ga na granici sustigla kujica Karma

Oštar nos carinskog psa Karma nanjušio je 2800 cigareta koje su bile skrivene u drvenom sanduku vozača automobila koji je u Staroj Gradiški pokušao ući iz BiH u Hrvatsku

To što vozač automobila prošle nedjelje nije imao ništa za prijaviti, kad je došao na granični prijelaz Stara Gradiška, ništa nije značilo Karmi koja je sa svojim vodičem došla u smjenu.

Taj pas Carinske uprave prošao je specijalan trening otkrivanja duhana i duhanskih prerađevina. Osim što švercere provocira svojim imenom, pomaže i kolegama da ih dobro 'udare' pod džepu.

Tako je Karma spremno uskočila u automobil vozača koji je želio u Lijepu našu i signalizirala da se nešto sumnjivo nalazi u drvenom sanduku. Čim su ga otvorili, u njemu su otkrili 2800 cigareta, odnosno 14 šteka bez trošarinskih markica Ministarstva financija RH.

Osim što su mu ih oduzeli, dobio je kaznu od 25.200 kuna te mora platiti trošarinu na cigarete od 2394 kuna i 40 lipa.

Istog dana, mobilna jedinica carine iz Zagreba zaustavila je vozača automobila i u vozilu pronašla 61 šteku cigareta, 18,5 kilograma sitno rezanog duhana za pušenje i 25 litara domaće rakije.

Protiv njega su podnijeli kaznenu prijavu, ispisali mu zahtjev za naplatu trošarine od 28.662 kune i oduzeli mu robu i automobil. 

Najčitaniji članci