Obavijesti

News

Komentari 11

Odbili mu žalbu: Hrvatu koji je s 24 uboda nožem ubio ženu u Münchenu 40 godina zatvora

Odbili mu žalbu: Hrvatu koji je s 24 uboda nožem ubio ženu u Münchenu 40 godina zatvora

Hrvatski sud mu je kaznu, u skladu s domaćim zakonom, preinačio u 40 godina zatvora. Pravomoćnom presudom osuđeniku je određeno i obvezno liječenje od ovisnosti

VIDEO

Visoki kazneni sud odbio je žalbu Hrvata koji je u Njemačkoj osuđen na doživotni zatvor i odvikavanje od ovisnosti jer je 2017. na ulici u Münchenu s 24 uboda nožem ubio suprugu, a hrvatski sud mu je kaznu, u skladu s domaćim zakonom, preinačio u 40 godina zatvora.

Pravomoćnom presudom osuđeniku je određeno i obvezno liječenje od ovisnosti koje će se provoditi u okviru zatvorskog sustava i može trajati najdulje tri godine, izvijestio je u ponedjeljak Visoki kazneni sud.

Dodaju da mu je u kaznu uračunato i vrijeme provedeno u istražnom zatvoru u kojem se nalazio prije pravomoćnosti presuda.

Na sudu ističu da je osuđenik 2017. ubio suprugu koja je prethodno s njim odlučila raskinuti, napustila je zajednički stan u Münchenu i tražila ga da se vrati u Hrvatsku i započne s terapijom odvikavanja o alkoholu.

Ubojstvo se dogodilo u noćnim satima kada je supruga krenula prema podzemnoj željeznici, a suprug je uzeo nož i slijedio ju.

- Dostigao ju je i molio za još jednu šansu. Žrtva je odbila i rekla da će zvati policiju ako je ne ostavi na miru. Nastavila je hodati prema podzemnoj željeznici. Osuđenik je odlučio ubiti. Krenuo je za žrtvom, dostigao je i ubo četiri puta snažno u leđa. Žrtva je zavikala i okrenula se začuđeno prema osuđeniku, a on ju je nastavio ubadati u prsa - navodi se u sudskom priopćenju.

Dodaju da je od posljedica uboda žrtva pala na tlo, a suprug je sjeo na nju i dalje je ubadao nožem u prsa. "Zadao joj je ukupno 24 ozljede ubodom nožem. Žrtva je odvezena u bolnicu gdje je ubrzo preminula od posljedica ozljeđivanja", ističe VKS.

Napominju i da kazna dugotrajnog zatvora od 40 godina u cijelosti odgovara kazni doživotnog zatvora izrečenoj stranom sudskom odlukom, s obzirom da u hrvatskom zakonodavstvu doživotni zatvor ne postoji.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma
KRAJ POTRAGE

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. U ponedjeljak se vratio kući

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...
VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'
METEOROLOŠKI FENOMEN

VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'

Filipinske vlasti zatvorile su škole na dva dana nakon što se nekoliko dana zaredom temperatura nije spuštala ispod 40 stupnjeva. U nekim dijelovima zemlje bilo je i preko 50 °C