News

Komentari 0

Odbili su proširenje Zare zbog istrage o eksploataciji Ujgura

Odbili su proširenje Zare zbog istrage o eksploataciji Ujgura

Glasnogovornica gradske vijećnice u Bordeauxu rekla je da je odluku da se odbije Zarin zahtjev za gotovo dvostrukim proširenjem trgovine u središtu grada u ponedjeljak donio lokalni upravni odjel

Modni brend Zara, u vlasništvu španjolskog Inditexa, nije dobila dozvolu za proširenje francuske trgovine zbog zabrinutosti u pogledu održivosti i navodne eksploatacije kineskih manjinskih muslimanskih Ujgura, priopćila je u utorak lokalna vlast u Bordeauxu.

Inditex je u priopćenju poslanom mailom rekao da će se Zara France žaliti na odluku.

"Tvrtka izražava iznenađenje očitom motivacijom u pozadini ove odluke koja je objavljena u javnosti, a nije utemeljena ni na jednoj sudskoj presudi", rekla je, odgovarajući na Reutersov zahtjev za komentar.

Glasnogovornica gradske vijećnice u Bordeauxu rekla je da je odluku da se odbije Zarin zahtjev za gotovo dvostrukim proširenjem trgovine u središtu grada u ponedjeljak donio lokalni upravni odjel.

Pritom se pozvao na istragu o tome je li Inditex, uz tri druga modna trgovca, koristio prisilni rad Ujgura u kineskoj regiji Xinjiang. Odjel je također izrazio zabrinutost zbog utjecaja brze mode na okoliš.

Grad Bordeaux,od 2020. vodi Zelena stranka nakon više od 70 godina konzervativne vladavine.

Najčitaniji članci