Obavijesti

News

Komentari 13

Odgodili sankcije: Italija želi mogućnost dijaloga s Rusijom

Odgodili sankcije: Italija želi mogućnost dijaloga s Rusijom
1

Italija je u dobila odgodu odluke o produljenju sankcija Rusiji uvedenih 2014. koje su uvedene kako bi se Moskvu kaznilo za navodnu umiješanost u sukob u Ukrajini

VIDEO

Italija, jedan od glavnih trgovinskih partnera Rusije u Europi, želi ostaviti otvorenom mogućnost za dijalog s Moskvom, usprkos ukrajinskoj krizi zbog koje je Europska unija uvela sankcije Rusiji, rekao je u petak talijanski ministar vanjskih poslova Paolo Gentiloni.

- Mislim da smo svi svjesni činjenice da su veze Europe i Rusije pretrpjele štetu zbog ukrajinske krize - rekao je na zajedničkoj tiskovnoj konferenciji u Rimu s ruskim kolegom Sergejem Lavrovom.

- Isto tako svi smo svjesni" da treba "ostaviti otvorenom mogućnost" za dijalog "koji za Italiju nikada nije bio prekinut", ali i "početi suradnju u zajedničkom interesu borbe s terorizmom - dodao je.

Italija je u srijedu dobila odgodu europske odluke o šestomjesečnom produljenju gospodarskih sankcija Rusiji uvedenih 2014. Uvedene su kako bi se Moskvu kaznilo za navodnu umiješanost u sukob na istoku Ukrajine na strani proruskih separatista.

Veleposlanici 28 zemalja članica trebali su o tom produljenju odlučiti u srijedu bez rasprave, ali je Italija zatražila da se o njoj raspravlja na europskom summitu koji se 17. i 18. treba održati u Bruxellesu, rekli su europski izvori.

- Italija je drugi trgovinski partner Rusije u EU-u i usprkos teškoćama skopčanim s gospodarskom konjunkturom i s posljedicama sankcija, talijanski poduzetnički i investicijski krugovi i dalje posluju na ruskom tržištu - podsjetio je Gentiloni.

U studiji banke Intesa San Paolo objavljenoj u ožujku govorilo se o utjecaju ruskih sankcija na talijansko gospodarstvo i o protusankcijama Moskve, s padom izvoza koji se procjenjuje na 1,2 milijarde eura u 2014. i više od toga u 2015.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.