Obavijesti

News

Komentari 145

Odgrizao mu mišić: Došao kod krojačice pa ga napao njen pas

Ozlijeđeni Karlovčanin tužio je vlasnika psa da je zbog ozljeda trpio fizičke i psihičke tegobe, kao i da je zbog bolovanja manje zarađivao. Vlasnik je pak tvrdio da je ovaj isprovocirao psa

VIDEO

Vlasnik psa iz Belajskih Poljica mora Karlovčaninu isplatiti 18.500 kuna odštete s kamatom, kao i 9.000 kuna troškova sudskog postupka jer ga je njegov ovčar izgrizao, javlja KA Portal.

Njemački ovčar je čovjeka ugrizao u predjelu desne nadlaktice i desnog lakta zbog čega je završio u bolnici. Zbilo se to 28. svibnja 2014. godine, a ozlijeđeni muškarac tužio je vlasnika psa da je zbog ozljeda trpio fizičke i psihičke tegobe, kao i da je zbog bolovanja manje zarađivao. Vlasnik je pak tvrdio da je ovaj isprovocirao psa, te tako sam pridonio štetnom događaju.

Pas je inače uvijek bio u boksu

Pas toga dana nije bio u boksu u kojem je inače zatvoren već je bio s vlasnikovom majkom 12 metara od ulaska u kuću. Nije imao ni brnjicu ni lanac već samo ogrlicu. Dvorište nije ograđeno ogradom već živicom, a na ulazu u dvorište i na boksu se nalazi oznaka 'Čuvaj se psa'. Tužitelj je ispričao da je tog dana poslije radnog vremena, otišao u Belajske Poljice kod tuženikove majke, koja je njihova krojačica, po hlače koje su bile na skraćivanju s tim da je prethodno tog dana njegova supruga nazvala gospođu da će netko doći po hlače. Znao je da se u dvorištu nalazi pas koji je bio na lancu ili u boksu, te se nikada nije slobodno kretao po dvorištu, barem ne dok su oni dolazili.

Otrgnuo mu dio mišića

Rekao je da nije vidio psa i da je krenuo prema ulaznim vratima kako bi pozvonio. Kada je bio tri do četiri metra od vrata, čuo je da netko viče, okrenuo se i vidio psa koji mu je dotrčao s desne strane pa je instinktivno stavio desnu ruku sa strane radi obrane, nakon čega ga je pas ugrizao. Tada je dotrčala krojačica iz vrta te doslovce psa skinula s njega. Osim što ga je pas ugrizao iznad desne nadlaktice, otrgnuo mu je i dio mišića.

Budući je tuženikov pas ugrizao tužitelja i nanio mu ozljede koje su utvrđene provedenim medicinskim vještačenjem, tuženik u cijelosti odgovara za štetu prouzročenu tužitelju, zaključio je nepravomoćno Općinski sud u Karlovcu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 145
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea
VIDEO: STIGLO ŠEST BORBENIH AVIONA

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea

Milanović je čestitao svima koji su sudjelovali u nabavi Rafalea. Podsjetio je na Rudolfa Perešina i ostale pilote koji su "dali čudo" u vremenima stvaranja države.
VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice
OKLIZNULA SE

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice

Vještak Stanko Smodlaka  je potvrdio da je u nesreći smrtno stradala žena od udara vlaka koji se kretao iz Perkovića prema Solinu