Obavijesti

News

Komentari 75

'Odlučnost hrvatskih branitelja je i danas putokaz za društvo'

'Odlučnost hrvatskih branitelja je i danas putokaz za društvo'

Slaveći pobjedu u srcu i mislima su nam svi hrvatski branitelji, koji su od Vukovara do Dubrovnika svoje živote utkali u temelje hrvatske države, poručio je premijer u čestitki

VIDEO

Premijer Andrej Plenković u subotu je uputio čestitke za Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja te poručio kako su i danas posvećenost i odlučnost hrvatskih branitelja u borbi za slobodu Hrvatske putokaz za jačanje uređenog i naprednog društva koje pruža jednake mogućnosti za sve te da takvo društvo ne bi bilo moguće da nije bilo Oluje.

"Prije 23 godine, požrtvovnošću hrvatskih branitelja i državničkom mudrošću prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana u odlučujućoj vojno-redarstvenoj operaciji "Oluji" u svega četiri dana oslobođen je najveći dio privremeno okupiranih područja Republike Hrvatske. Pobjednički stijeg na vrhu tvrđave Zvonimirovog grada označio je kraj rata i agresije velikosrpskog Miloševićevog režima na Hrvatsku. Oluja je trajno promijenila ravnotežu snaga i u Bosni i Hercegovini te bila preduvjet sklapanja Daytonsko-pariškog mirovnog sporazuma", stoji u čestitki.

Oluja - najveća vojna pobjeda u hrvatskoj povijesti i spomen na hrabrost hrvatskih branitelja

Plenković je podsjetio kako se "u tim danima sloge, ponosa i slave, Hrvatska suprotstavila višestruko jačem neprijatelju, velikim srcem zbrinjavala prognanike i izbjeglice te stvarala preduvjete za razvoj i obnovu naše razrušene zemlje i ugroženog gospodarstva".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Stoga će, ističe Plenković, Oluja, koja je donijela trajan mir, ostati upamćena kao najveća vojna pobjeda u hrvatskoj povijesti i trajni spomen na hrabrost hrvatskih branitelja.

"Pobjedom u Oluji Hrvatska je pokazala da ima respektabilnu oružanu silu, a današnja moderna Hrvatska vojska, u čiji razvoj kontinuirano ulažemo, čini nas pouzdanom članicom Sjevernoatlantskog saveza i Europske unije. I danas su posvećenost i odlučnost hrvatskih branitelja u borbi za slobodu Hrvatske putokaz za jačanje uređenog i naprednog društva koje pruža jednake mogućnosti za sve. Takvo društvo ne bi bilo moguće da nije bilo Oluje.

S tim ciljem gradimo Domovinu koja treba omogućiti našim obiteljima da ostaju u Hrvatskoj uz dostojan život, dobro plaćen posao i moderno obrazovanje za djecu i mlade. Gradimo Lijepu Našu u kojoj se stvara i privređuje, odgovorno upravlja, štiti nacionalne interese, razvija konkurentno gospodarstvo i stabilan financijski sustav. Gradimo Hrvatsku u kojoj politikom istine i pomirbe poštujemo sve žrtve, jamčimo prava svim našim manjinama i nastojimo postići široki konsenzus o bitnim društvenim pitanjima", naglasio je Plenković.

Također je poručio: "Slaveći pobjedu u srcu i mislima su nam svi hrvatski branitelji, koji su od Vukovara do Dubrovnika svoje živote utkali u temelje hrvatske države, i kojih se danas sjećamo s tugom, trajnom zahvalnošću i ponosom, u sućuti s njihovim obiteljima".

"U ime Vlade i svoje osobno ime hrabrim hrvatskim braniteljima čestitam njihov dan, a svim Hrvatima u domovini i diljem svijeta i svim sugrađanima želio sretan Dan pobjede i domovinske zahvalnosti", napisao je premijer Plenković u čestitki.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 75
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Božinović: 'Mi smo napravili sjajan rezultat...'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Božinović: 'Mi smo napravili sjajan rezultat...'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...
Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke