Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Glavaš ostaje na slobodi: 'Ne postoji opasnost od bijega'

Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Zagrebu odbilo je zahtjev tužiteljstva da se Branimiru Glavašu odredi istražni zatvor. Rekao je da neće napuštati Hrvatsku

Marko Lukunić/PIXSELL
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
92 komentara

Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Zagrebu u petak je odbilo zahtjev tužiteljstva da se Branimiru Glavašu odredi istražni zatvor te on ostaje i dalje na slobodi.

Glavašev odvjetnik Dražen Matijević rekao je da je Vijeće ocijenilo da opasnost od bijega ne postoji te da je mogućnost određivanja istražnog zatvora prestala postojati u onom trenutku kad je presuda Glavašu postala pravomoćnom, bez obzira što je Ustavni sud nedavno pravomoćnu presudu oborio. 

Glavaš je rekao da će se odazvati svakom daljnjem pozivu suda te da ne namjerava napuštati Hrvatsku.

Ustavni sud ukinuo presudu

- Sa mnom ili bez mene, odvjetnik će izići i dat će vam izjavu, rekao je Branimir Glavaš došavši u petak na Županijski sud u Zagrebu.

Podsjećamo, Glavaš je pušten iz zatvora u Mostaru, nakon što je Ustavni sud ukinuo presudu kojom je bio osuđen zbog ratnog zločina nad civilima, te je stvar vraćena na ponovno odlučivanje Vrhovnom sudu. Prema nepravomoćnoj presudi, Glavaš je osuđen na 10 godina zatvora.


Možda vas zanima i ovo:
Message