Obavijesti

News

Komentari 2

Odobrena jamčevina: Pistorius će na slobodi čekati presudu

Odobrena jamčevina: Pistorius  će na slobodi čekati presudu
1

Južnoafrički sud odobrio je Oscaru Pistoriusu puštanje uz jamčevinu, nakon što je prošli tjedan u osuđen za ubojstvo, a on je najavio da će se na novu presudu žaliti

VIDEO

Južnoafrički sud odobrio je Oscaru Pistoriusu puštanje uz jamčevinu, nakon što je prošli tjedan u drugostupanjskom postupku osuđen za ubojstvo, a on je najavio i da će se na novu presudu žaliti ustavnome sudu, rekao je u utorak njegov odvjetnik Barry Roux.

Pistorius je prošli tjedan dobio novu presudu kojom je ubojstvo iz nehata preinačeno u ubojstvo, ali još mu nije izrečena nova kazna, koja bi mogla iznositi najmanje 15 godina.

Prihvaćena mu je "jamčevina od 10.000 randa" (oko 4.900 kuna), rekao je sudac Aubrey Ledwaba na Visokom sudu u Pretoriji.

Puštanje uz jamčevinu ima nekoliko uvjeta, među ostalim da bude u kućnom pritvoru, te da može izlaziti između 7 sati i podneva u promjeru od 20 kilometara od kuće. Imat će i elektronski nadzor a mora predati putovnicu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Podnoseći zahtjev za odobrenjem jamčevine zbog presude za ubojstvo Reeve Steenkamp, Roux je također kazao da će se sportaš žaliti na presudu, ali nije poznato na čemu će se temeljiti žalba.

Paraolimpijskom prvaku prijeti izdržavanje zatvorske kazne u trajanju od najmanje petnaest godina zbog ubojstva djevojke na Valentinovo 2013. Tijekom suđenja sportaš se branio objasnivši sudu da je mislio kako je riječ o provalniku. 

U ranijem postupku kada je osuđen za ubojstvo iz nehata dobio je pet godina zatvora, a nakon odsluženih godinu dana pušten je i bio je u kućnom pritvoru.


Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto
NAGLA PROMJENA VREMENA

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto

Čitatelji su nam poslali fotografije sa Žitnjaka gdje je stablo palo na parkirani automobil. Promjenu vremena prati i velik pad temperature, koja je za 20-ak Celzija niža nego jučer u isto vrijeme na sjeveru zemlje
VIDEO Pogledajte kako pada snijeg u Zagorju! Jučer bilo 30°C
LUDO VRIJEME

VIDEO Pogledajte kako pada snijeg u Zagorju! Jučer bilo 30°C

DONJI MACELJ Snježni pokrivač iznenadio je stanovnike Zagorja gdje je jučer bilo gotovo 30. Veliki snježni nanosi pali su i u planinskim dijelovima Slovenije, gdje je pala i tuča, a snijeg pada i na Rogli. Iz DHMZ-a su najavili da je u popodnevnim satima moguć snijeg u Gorskim dijelovima Hrvatske dok će većinu dana padati lokalni pljuskovi.