Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
347 komentara

Odrekli ga se: Karamarka neće biti na izbornim listama

Karamarko je u posljednji tren aktivirao prošli zastupnički mandat. Iako neće ući u novi saziv Sabora jer ga se stranka odriče, iz proračuna će imati još šest mjeseci punu plaću...

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
347 komentara

Još nije jasno kad će točno početi izborna kampanja, ali će biti jedna od duljih. Na birališta izlazimo 11. rujna.

Odlučila je tako predsjednica Kolinda Grabar Kitarović. Iako se očekivalo da će izbore raspisati tek 1. kolovoza kako bi kampanja bila od sredine tog mjeseca, Grabar Kitarović želi da odluka o novim izborima stupi na snagu već sljedeći tjedan.

HDZ-ovac Andrej Plenković, koji bi u nedjelju trebao biti izabran za šefa stranke, tako će imati samo nešto više od dva tjedna za pregovore s partnerima i slaganje izbornih lista. Iako se odluka predsjednice zato može tumačiti da im ne ide na ruku, u HDZ-u uvjeravaju da će oni biti spremni i da pozdravljaju predsjedničinu odluku. Iako izborne liste još nisu složene, potvrđeno nam je da ni na jednoj neće biti bivši šef stranke Tomislav Karamarko!

- Nakon pogreški koje je napravio nije normalno da bude na listi. Konsolidirani HDZ više nema veze s njim. Ostat će član, nema govora o izbacivanju iz stranke - kaže sugovornik iz HDZ-a.

Karamarko je u posljednji tren aktivirao prošli zastupnički mandat. Iako neće ući u novi saziv Sabora jer ga se stranka odriče, iz proračuna će imati još šest mjeseci punu plaću i zatim šest mjeseci pola plaće. Mjesečna plaća mu je oko 18.000 kuna. Navodno na listama neće biti niti Josipe Rimac. Milijan Brkić na Facebooku se ispričao zbog nedavnih grijeha stranke.

SDP, HNS, HSS i HSU jučer su potpisali sporazum i udružili se u Narodnu koaliciju. SDP će imati 93 mjesta na listama, HNS 24, HSS 14, a HSU 9. Obvezali su se da neće koalirati s HDZ-om nakon izbora. Čelnik SDP-a rekao je da će se orijentirati prema radu i obrazovanju.

- Znam da zvuči banalno, ali sve se svodi na to - kaže Milanović.

Za HSS je rekao da su tradicionalniji od ostalih članova, ali ih je nazvao “omekšivačem”.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message