Održan Hod za život: Žena je gospodarica svog tijela dok ne zatrudni, tada postaje majka | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 2

Održan Hod za život: Žena je gospodarica svog tijela dok ne zatrudni, tada postaje majka

Održan Hod za život: Žena je gospodarica svog tijela dok ne zatrudni, tada postaje majka

'Želimo živjeti u državi u kojoj zakoni štite pravo na život svakog čovjeka, od začeća do prirodne smrti. Nikada, baš nikada ne pomažemo majci, tako da joj 'pomognemo' da prekine život svoga djeteta'

VIDEO

Hod za život, obitelj i Hrvatsku održan je po drugi put u Sisku uz geslo "za zaštitu svakog ljudskog života i kad je najteže", iskazujući pritom solidarnost, poštovanje i ljubav prema nerođenom i rođenom djetetu.

- Okupljeni sudionici hodali su gradom uz pjesmu i veselje iskazujući solidarnost, poštovanje i ljubav prema nerođenom i rođenom djetetu, njegovoj majci, ocu, našim bakama i djedovima, za naše obitelji i Hrvatsku - piše u pripćenju udruge.

Koordinatorica Hoda u Sisku Terezija Tržić istaknula je da su danas hodali za sve žene koje trebaju njihovu podršku, ljubav i pomoć. Iz udruge ističu da su hodali za društvenu, zakonsku i svaku drugu zaštitu nerođenog djeteta:

- Želimo živjeti u državi u kojoj zakoni štite pravo na život svakog čovjeka, od začeća do prirodne smrti. Nikada, baš nikada ne pomažemo majci, tako da joj 'pomognemo' da prekine život svoga djeteta. Žena je gospodarica svoga tijela, ali onaj tren kada ostane trudna, ona u svome tijelu nosi drugo tijelo - tijelo svoga sina ili kćeri. Trudnica je već majka.

Koordinator hoda u Sisku Boris Prpić naglasio je da je ovo poseban dan jer se nakon razornog potresa koji je pogodio to područje, opet hodalo za život. Komentirao je da je 75% žena koje su imale pobačaj to učinilo zbog ekonomskih razloga ili pritiska okoline:

- Stoga je naša odgovornost, briga za za zaštitu života od začeća do prirodne smrti. Želimo potaknuti aktualnu vlast da poduzme konkretne mjere koje bi pomogle majkama.

Poručili su također kako su hodali i za sve liječnike, primalje i medicinske sestre koji poštuju život i koji prizivom na svoju savjest štite život majke i djeteta:

- Danas smo hodali za preobrazbu cijelog našeg društva.

Koordinatorica Hoda Ivana Šarčević poručila je da su izlaskom na ulice Siska javno posvjedočili da ljudi žele da Hrvatska bude država u kojoj su zaštićeni životi svih ljudi.

- Činjenica da živimo u demokratskom društvu čini nas suodgovornima za zakone u našoj državi koje izglasavaju naši političari. Ne želimo da se pobačajem prekida život onog djeteta koje raste pod srcem svoje majke. Ne želimo da nam nude ubijanje naših staraca i starica eutanazijom.

Naglasili su kako je potres pokazao koliko je važno zajedništvo i briga jednih za druge te zaštita svakog ljudskog života, i kada je najteže.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 2

VIDEO

VIDEO Peraja preplašila kupače na plaži kod Karlobaga: 'Svi smo se povukli kad smo vidjeli'
IZAŠLI IZ MORA

VIDEO Peraja preplašila kupače na plaži kod Karlobaga: 'Svi smo se povukli kad smo vidjeli'

KARLOBAG - Na plaži u Cesarici kod Karlobaga kupače je u utorak preplašila peraja koja je izvirila iz mora. - Izgledalo je kao morski pas. Svi smo se povukli kad smo vidjeli. Tu u Karlobagu je inače čisto sve, lijepo i mirno, iznenadilo nas je ovo - ispričala nam je čitateljica.

Strava kod Županje: Zatukao ga sjekirom i pucao mu u glavu pa mu je tijelo bacio u bunar!
POLICIJA GA UHITILA

Strava kod Županje: Zatukao ga sjekirom i pucao mu u glavu pa mu je tijelo bacio u bunar!

Policija je objavila da je muškarac (30) nakon svađe zatukao 48-godišnjaka, odveo ga na drugo mjesto gdje mu je pucao u glavu iz puške i bacio ga u bunar. Tijelo su izvukli vatrogasci
Snimka s Vira: 'Svi su izašli iz mora kad su vidjeli ovu peraju'. Stručnjak: Moguće morski pas
POGLEDAJTE VIDEO

Snimka s Vira: 'Svi su izašli iz mora kad su vidjeli ovu peraju'. Stručnjak: Moguće morski pas

VIR Teško je reći jer se slabo vidi. Dupin nije, može biti morski pas ili iglun. Prema kretanju možda malo više podsjeća na igluna, rekao nam je Alen Soldo, stručnjak za morske pse, o snimci koju nam je poslala čitateljica. Ona kaže kako se riba zadržala neko vrijeme kod ograđenog mjesta za kupače te da su svi izašli iz mora