Obavijesti

News

Komentari 2

Održan Hod za život: Žena je gospodarica svog tijela dok ne zatrudni, tada postaje majka

Održan Hod za život: Žena je gospodarica svog tijela dok ne zatrudni, tada postaje majka

'Želimo živjeti u državi u kojoj zakoni štite pravo na život svakog čovjeka, od začeća do prirodne smrti. Nikada, baš nikada ne pomažemo majci, tako da joj 'pomognemo' da prekine život svoga djeteta'

VIDEO

Hod za život, obitelj i Hrvatsku održan je po drugi put u Sisku uz geslo "za zaštitu svakog ljudskog života i kad je najteže", iskazujući pritom solidarnost, poštovanje i ljubav prema nerođenom i rođenom djetetu.

- Okupljeni sudionici hodali su gradom uz pjesmu i veselje iskazujući solidarnost, poštovanje i ljubav prema nerođenom i rođenom djetetu, njegovoj majci, ocu, našim bakama i djedovima, za naše obitelji i Hrvatsku - piše u pripćenju udruge.

Koordinatorica Hoda u Sisku Terezija Tržić istaknula je da su danas hodali za sve žene koje trebaju njihovu podršku, ljubav i pomoć. Iz udruge ističu da su hodali za društvenu, zakonsku i svaku drugu zaštitu nerođenog djeteta:

- Želimo živjeti u državi u kojoj zakoni štite pravo na život svakog čovjeka, od začeća do prirodne smrti. Nikada, baš nikada ne pomažemo majci, tako da joj 'pomognemo' da prekine život svoga djeteta. Žena je gospodarica svoga tijela, ali onaj tren kada ostane trudna, ona u svome tijelu nosi drugo tijelo - tijelo svoga sina ili kćeri. Trudnica je već majka.

Koordinator hoda u Sisku Boris Prpić naglasio je da je ovo poseban dan jer se nakon razornog potresa koji je pogodio to područje, opet hodalo za život. Komentirao je da je 75% žena koje su imale pobačaj to učinilo zbog ekonomskih razloga ili pritiska okoline:

- Stoga je naša odgovornost, briga za za zaštitu života od začeća do prirodne smrti. Želimo potaknuti aktualnu vlast da poduzme konkretne mjere koje bi pomogle majkama.

Poručili su također kako su hodali i za sve liječnike, primalje i medicinske sestre koji poštuju život i koji prizivom na svoju savjest štite život majke i djeteta:

- Danas smo hodali za preobrazbu cijelog našeg društva.

Koordinatorica Hoda Ivana Šarčević poručila je da su izlaskom na ulice Siska javno posvjedočili da ljudi žele da Hrvatska bude država u kojoj su zaštićeni životi svih ljudi.

- Činjenica da živimo u demokratskom društvu čini nas suodgovornima za zakone u našoj državi koje izglasavaju naši političari. Ne želimo da se pobačajem prekida život onog djeteta koje raste pod srcem svoje majke. Ne želimo da nam nude ubijanje naših staraca i starica eutanazijom.

Naglasili su kako je potres pokazao koliko je važno zajedništvo i briga jednih za druge te zaštita svakog ljudskog života, i kada je najteže.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.
Najveći dosje o Rafaleima: Ovo je cijela istina o zrakoplovima koje su Francuzi masno naplatili
ANALIZA EKSPERTA 24SATA

Najveći dosje o Rafaleima: Ovo je cijela istina o zrakoplovima koje su Francuzi masno naplatili

Plus+ Minimalan iznos za održavanje iznosi oko 75 milijuna eura ili šest milijuna eura po avionu. Godišnje. Dakle, samo za 12 Rafalea trebat će četiri puta više novca, nego na sve ostale avione i helikoptere u HRZ-u