Obavijesti

News

Komentari 7

Odvjetnička komora Šurjaku je zabranila da bude odvjetnik: 'Poduzet ćemo i druge radnje'

Odvjetnička komora Šurjaku je zabranila da bude odvjetnik: 'Poduzet ćemo i druge radnje'

Josipu Šurjaku su obustavili pravo na obavljanje odvjetništva, pokreću disciplinski postupak, ali i poduzimaju druge radnje, navode iz Odvjetničke komore

VIDEO

Među uhićenima u velikoj aferi kojom je Ina na poslovanju s plinom oštećena za milijardu kuna je i predsjednik Hrvatske odvjetničke komore, iz koje su poručili da istraga nije vezana uz njihovo djelovanje, niti je komora obuhvaćena istragom.

Sve priznala! Ovako su muljali u najvećoj pljački u povijesti Hrvatske: 'Bolje da se pare vrte'
Sve priznala! Ovako su muljali u najvećoj pljački u povijesti Hrvatske: 'Bolje da se pare vrte'

Njihovo priopćenje prenosimo u nastavku

U odnosu na istragu Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta kojom je obuhvaćen i predsjednik Hrvatske odvjetničke komore Josip Šurjak, Hrvatska odvjetnička komora želi istaknuti da navedena istraga nije vezana uz djelovanje Hrvatske odvjetničke komore i njenih tijela, niti je Hrvatska odvjetnička komora na bilo koji način obuhvaćena predmetnom istragom, što je vidljivo iz službenog priopćenja Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.

Osim toga iz priopćenja Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta je razvidno da se predmetna istraga protiv Josipa Šurjaka odnosi na radnje koje nisu poduzete u obavljanju odvjetničke službe već u obavljanju poslovnih aktivnosti izvan odvjetništva i izvan djelovanja Josipa Šurjaka kao predsjednika Hrvatske odvjetničke komore.

Hrvatska odvjetnička komora je dana 29. kolovoza 2022. godine, nakon primitka obavijesti Županijskog suda u Zagrebu o tome da je 28. kolovoza 2022. Josipu Šurjaku određen istražni zatvor, sukladno odredbama Zakona o odvjetništvu i Statuta Hrvatske odvjetničke komore donijela rješenje kojim se odvjetniku Josipu Šurjaku obustavlja pravo na obavljanje odvjetništva.

O vođenju predmetnog kaznenog postupka obaviještena su disciplinska tijela Hrvatske odvjetničke komore, radi pokretanja disciplinskog postupka protiv odvjetnika Josipa Šurjaka, zbog osnovane sumnje u počinjenje teže povrede dužnosti i ugleda odvjetništva iz članka 96. točke 2. Statuta Hrvatske odvjetničke komore.

Hrvatska odvjetnička komora nastavlja redovito obavljati svoje Zakonom o odvjetništvu i Statutom Hrvatske odvjetničke komore propisane aktivnosti te će isto tako poduzeti i druge odgovarajuće radnje vezane uz novonastalu situaciju.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 7

VIDEO

Supruga EU parlamentarke u Italiji našli su mrtvog u autu s plastičnom trakom oko vrata
UŽAS U PALERMU

Supruga EU parlamentarke u Italiji našli su mrtvog u autu s plastičnom trakom oko vrata

Angelo Onorato (56) pronađen je na vozačevom mjestu svog automobila s plastičnom trakom oko vrata. Da nešto nije u redu, supruga je posumnjala nakon što joj nije odgovorio na uzastopne pozive

Strava u Zagrebu: Mladić (18)  na Trgu htio zaklati muškarca! Zarezao ga je bocom po vratu
IZABRAO SLUČAJNU ŽRTVU

Strava u Zagrebu: Mladić (18) na Trgu htio zaklati muškarca! Zarezao ga je bocom po vratu

Ozlijeđenom muškarcu liječnička je pomoć pružena u Kliničkoj bolnici Zagreb. Lakše je ozlijeđen, objavila je zagrebačka policija. Mladića su priveli
Avion je bio na servisu dan prije kobnog pada. Mehaničar kaže: 'Ne vjerujem da je do motora'
DOZNAJEMO

Avion je bio na servisu dan prije kobnog pada. Mehaničar kaže: 'Ne vjerujem da je do motora'

Sportski zrakoplov bio je u Sloveniji na 50-satnom pregledu: 'Sad kad je bio 50-satni pregled, motor je bio provjeren na tlu. Znači, motor je obavio sve faze testiranja na tlu', kazao nam je mehaničar