Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
51 komentara

Oglasili se i talibani: Mi nismo postavili eksploziv u Bostonu

Teroristička organizacija preuzela je odgovornost za napad automobilom na Time Squareu 2010., no kaže da u ovaj na Bostonskom maratonu nije bila umiješana

REUTERS
Foto: REUTERS
51 komentara

Dan nakon terorističkog napada na Bostonskom maratonu u kojem je poginulo troje ljudi, uključujući i osmogodišnjeg dječaka, a ranjeno njih 144, oglasili su se i pakistanski talibani te negirali povezanost sa slučajem.

- Vjerujemo u napade na SAD i njihove saveznike, no ovaj nismo počinili - kazao je član grupe Tehrik e taliban Pakistan (TTP) Ehsanulah Ehsan, javlja AFP

Teroristička organizacija preuzela je odgovornost za napad automobilom na Time Squareu 2010. godine, no kaže da u bostonski nije bila umiješana.

- S ovim eksplozijama nismo povezani, ali ćemo nastaviti s napadima gdje god je to moguće - potvrdio je Ehsan.

SAD pojačava mjere osiguranja

Iako se još uvijek ne zna tko je počinio smrtonosni napad, američki predsjednik Barack Obama kazao je kako će vlasti učiniti "sve da pronađu počinitelje".

U međuvremenu, pojačane su mjere sigurnosti u mnogim velikim američkim gradovima poput New Yorka, Washingtona, Los Angelesa, San Diega, Atlante i Las Vegasa.

Njujorški gradonačelnik Michael Bloomberg potvrdio je da je diljem New Yorka 1000 policajaca raspoređeno na svojim mjestima te da su protuteroristički odredi u punoj pripravnosti.

Ekstremni islamist: Sretan sam što vidim horor u Americi

Čelni čovjek grupe ekstremnih jordanskih muslimana nakon eksplozija u Bostonu poručio je kako je sretan što vidi horor u Americi, javlja britanski Telegraph

- Američka krv nije ništa  dragocjenija od muslimanske - rekao je Mohammad al-Chalabi, koji je 2003. osuđen za al Qaidinu zavjeru, prema kojoj su trebali napasti američko i druga zapadna veleposlanstva u Jordanu. 

- Neka Amerikanci osjete bol koju smo mi proživljavali od strane američke vojske koja je okupirala Irak i Afganistan, i koja je ovdje ubijala naše ljude - rekao je al-Chalabi koji je odslužio sedam godina u zatvoru zbog svoje uloge u zavjeri. Njegova islamistička skupina je zabranjena u Jordanu. 

Jordanski dužnosnik za protuterorizam na Srednjem istoku rekao je kako eksplozije u Bostonu nose zaštitni znak organizirane terorističke skupine, poput al Qaide, ali da nema konkretnih  dokaza. Kaže da je riječ o koordiniranom, dobro naciljanom i gotovo simultanom napadu. Srećom, dodaje, količina eksploziva bila je mala.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message