Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
33 komentara

Oglasio se HNS: S naše strane nije bilo nikakvih nepravilnosti

S obzirom na ogroman interes i razmjerno mali broj ulaznica koje FIFA omogućuje državama sudionicama SP-a HNS je uložio napore kako bi mogućnost kupnje tih ulaznica uspio raspodijeliti na pravedan način

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
33 komentara

HNS se oglasio vezano uz informacije da DORH istražuje preprodaju ulaznica za utakmice Svjetskog prvenstva.

Njihovo priopćenje donosimo u cijelosti:

"Povodom medijskih informacija koje su se pojavile na temu izvidnih radnji koje na traženje DORH-a provodi policija, a odnose se na navodnu preprodaju ulaznica za utakmice Svjetskog prvenstva u Rusiji, Hrvatski nogometni savez ističe sljedeće:

Poštujući tajnost izvidnih radnji i njihov sadržaj te neovisno o njihovoj svrsi s kojom, za razliku od nekih medija, nismo upoznati, možemo navesti da od strane Hrvatskog nogometnog saveza i njegovih vodećih osoba nije bilo nikakvih nepravilnosti i zlouporaba kod raspolaganja i distribucije ulaznica za utakmice Svjetskog prvenstva.

S obzirom na ogroman interes i razmjerno mali broj ulaznica koje FIFA omogućuje državama sudionicama SP-a (za kupnju, ne besplatno), Hrvatski nogometni savez je uložio velike napore kako bi mogućnost kupnje tih ulaznica uspio raspodijeliti na pravedan način između članova „nogometne obitelji“ (igrači, članovi stručnog stožera, članovi Izvršnog odbora i Skupštine, županijski nogometni savezi i klubovi te sponzori Saveza) i dio ostaviti za slobodnu prodaju.

REUTERS/PIXSELL IZVIDI U HNS-U Fifa: Istražujemo preprodaju ulaznica za Svjetsko prvenstvo

Netočne su informacije da su igrači imali unaprijed određeni broj ulaznica koje su trebali dobiti, a da nisu raspolagali tim brojem. Naprotiv, prvenstveno se skrbilo o tomu da se potrebe reprezentativaca, kao najzaslužnijih što smo te ulaznice uopće u prilici kupiti, budu udovoljene u potpunosti. Žalosti nas što uopće moramo ponavljati ovakve općepoznate činjenice samo zato što je, ako je to točno, netko anoniman, bez hrabrosti stati iza svoje prijave, navodno nešto "čuo" i da dio medija tako olako prihvaća takvu priču i od nje radi senzaciju. Hrvatski nogometni savez, kao organizacija, nije niti je mogao na bilo koji način preprodavati ulaznice za finale SP-a, ili bilo koju drugu utakmicu Svjetskog prvenstva, što je lako dokazivo.

Naravno da je teoretski moguće da je neki neodgovorni pojedinac, bez obzira na izvor kupljene ulaznice, zloupotrijebio Fifina pravila i preprodao ulaznicu, nad čime HNS nema niti može imati utjecaj ili kontrolu. Ako je takvih slučajeva bilo, HNS može samo pozdraviti sve radnje radi njihovog otkrivanja.

Hrvatski nogometni savez će, kao i uvijek do sada, biti kooperativan u suradnji s nadležnim državnim tijelima te očekuje da se od predmetnih radnji ne rade nikakve senzacije, a posebno da se ne prejudicira ishod izvidnih radnji". 

ISTRAGA U HNSU-U Igrači su bili ljuti jer nije bilo karata za njih pa sve prijavili?

Podsjetimo, prema nekim neslužbenim informacijama igrači su sami prijavili nepravilnosti jer za njih nije bilo karata u finalu Svjetskog prvenstva. RTL došao je do ključnih ljudi iz HNS-a. 

Marijan Kustić, direktor natjecanja, infrastrukture i razvoja, ispričao se izbivanjem iz Zagreba.

- Na terenu sam, u četvrtak ću ponovno biti u Zagrebu. Svakako ću svoja saznanja podijeliti s javnošću.

Prvi dopredsjednik HNS-a Ante Vučemilović Šimunović poručio je:

- Nije me nitko kontaktirao vezano za izvide oko distribucije ulaznica za završnicu SP-a, niti ja mogu bilo što komentirati. Treba zvati stručne službe Saveza. Ja nemam nikakve podatke. Nitko me nije kontaktirao.

 Oko navodne zabrane Vatrenih HNS-u da budu s njima u avionu na povratku iz Moskve, kaže:

- Ja nemam te informacije. Bio sam u Moskvi na finalu, ali nemam te informacije. Nisam bio na tom letu, ali nama nitko nije ništa zabranio.

Davor Šuker je samo kratko rekao: 'Hvala i doviđenja'.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message