Obavijesti

News

Komentari 150

Ogorčene radnice Borova: Zbog lajka na Fejsu dobile smo otkaz

Ogorčene radnice Borova: Zbog lajka na Fejsu dobile smo otkaz
1

Borovo nije produljilo ugovor o radu pet radnica. Kažu da je to zato što su podržale status kolegice koja je kritizirala upravu. Antonija Aračić i Danijela Mažar Golubić pitaju se je li veća šteta lajk ili neisplata plaće

VIDEO

Čak 19 radnica zaposlenih u vukovarskoj tvornici dobilo je opomenu pred otkaz. Za pet radnica iz trgovina diljem Hrvatske tvrtka nije produljila ugovor.

Kažu da je razlog to što su lajkale otvoreno pismo predsjednici Kolindi Grabar Kitarović koje je na Facebooku napisala djelatnica Borova Tiz Vukovara. Status je objavila u ožujku, u vrijeme kad radnici nisu primili dvije plaće. Miljak je za predsjednika uprave rekla da ni njemu ni upravi nije stalo do tvrtke ni do radnika. Miljak je pozvala predsjednicu da spasi tvrtku. Pismo su komentarom i lajkom podržali mnogi radnici. Nekoliko njih zbog toga je završilo na crnoj listi.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:18

- Dobile smo otkaz jer imamo ugovore na određeno, a svi drugi koji su lajkali pismo stalni su zaposlenici i dobili su opomene. Dali su mi otkaz mailom koji su poslali na poslovnicu. Nisu naveli niti jedan konkretan dokaz zašto im više ne trebam. A sa sigurnošću tvrdim da im trebam jer su tijekom ljeta prodavaonice Borova krcate kupcima - kaže Antonija Aračić (26). Slično je prošla i Danijela Mažar Golubić iz Karlovca te Boja Banić iz Šibenika.

- Uprava je rekla da smo Borovu nanijeli štetu. A to što oni nama ne isplaćuju plaće, ili nam ih isplaćuju po abecedi, to što nemamo robe u trgovinama? - pita se Boja.

U Borovu kažu da prihvaćaju konstruktivnu kritiku, no ne toleriraju vrijeđanje.

- Utvrdili smo kako je niz radnika javno objavio ili podržao tekstove uvredljiva sadržaja, koji pozivaju na udruživanje radi protjerivanja uprave, nadzornog odbora i dijela radnika Društva, pozivaju na diskriminaciju s osnova mjesta prebivališta, kao i niz neistinih optužbi. Borovo je postupilo u skladu sa Zakonom o radu te upozorilo radnike koji su tekstove navedenih neprimjerenih i neprihvatljivih sadržaja javno objavili ili podržali, da se suzdrže od takvih i sličnih aktivnosti. Niti jedan radnik Borova nije dobio otkaz zbog označavanja i komentiranja navedenih tekstova. Za petoro radnika ugovori o radu prestali su 30. lipnja protekom roka na koji su bili sklopljeni - kažu u Borovu.      

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 150
VIDEO

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!
SPEKTAKL

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!

Lani sam u ovo vrijeme bila doma u alkoholiziranom stanju. Ovo je veliki uspjeh za mene i moj mali tim velikih ljudi, rekla je Karabatić

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović
Ovo su 'preskakači' izbora: U Sabor idu Vučemilović, Zurovec, Stier, Bartulica, Krstičević...
PREFERENCIJALNI GLASOVI

Ovo su 'preskakači' izbora: U Sabor idu Vučemilović, Zurovec, Stier, Bartulica, Krstičević...

Preferencijalni glasovi su skinuli mandate Mostu, Domovinskom pokretu, PGS-u, ali otkrili i stranačke netrpeljivosti i pomrsili planove šefovima stranaka. Čačić i Glavašević ipak neće u Sabor