Obavijesti

News

Komentari 0

Oluja na zapadu Europe: Manja šteta i otkazivanje letova

Oluja na zapadu Europe: Manja šteta i otkazivanje letova
1

U ponedjeljak ujutro je više od 60.000 kućanstava na sjeveru i na zapadu Francuske ostalo bez električne energije. Na jugu Engleske neki letovi su otkazani

VIDEO

Olujno nevrijeme koje je u ponedjeljak zahvatilo dio zapadne Europe prouzročilo je štetu u Francuskoj i otkazivanje više od 150 letova u polasku i odlasku iz londonskih zračnih luka Gatwicka i Heathrowa.

U ponedjeljak ujutro je više od 60.000 kućanstava na sjeveru i na zapadu Francuske ostalo bez električne energije, a u 15.000 kućanstava struja se tijekom poslijepodneva još nije bila vratila. Vjetar praćen snažnim pljuskovima puhao je brzinom  od 150 km/h na obali Bretagne.

Vatrogasci su morali intervenirati zbog nekoliko kuća s kojih je vjetar odnio krov i nekoliko srušenih električnih stupova, ali nitko nije izgubio život.

Na jugu Engleske "zbog snažnog vjetra koji je prouzročila oluja Katie, neki letovi danas kasne a neki su otkazani", priopćila je zračna luka Heatrhorow, najveća u zemlji, na svojoj mrežnoj stranici.

Pedesetak letova u dolasku i 80 u odlasku iz Londona otkazano je za ovaj produljeni uskrsni vikend tijekom kojega su mnogi Britanci pošli na odmor.

U Gatwicku, na jugu britanske prijestolnice, dvadesetak letova otkazano je u dolasku a četiri su preusmjerena, navodi se na mrežnoj stranici zračne luke.

Zbog oluje Katie bez struje je ostalo barem 2000 kućanstava u Sussexu, Surreyju i Kentu, na jugu Engleske, objavio je UK Power Networks.

I u Nizozemskoj su kasnili zrakoplovi u zračnoj luci Amsterdam-Schiphol, objavljeno je na Twitteru. Po izvješću javne televizije NOS, vjetar je na trenutke dosezao brzinu od 113 km/h, a evakuiran je i kompleks s 28 stanova zbog opasnosti da vjetar odnese oblogu krova. Na više mjesta su otkazane uskrsne svečanosti i drugi događaji na otvorenom, ističe NOS.

U Bruxellesu su u ponedjeljak ostali zatvoreni gradski parkovi zbog snažnog vjetra, objavila je tvrtka koja upravlja zelenim površinama.

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...
Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma
KRAJ POTRAGE

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. U ponedjeljak se vratio kući