Obavijesti

News

Komentari 1

Olujni udari bure na Jadranu i kiša, ali od sutra promjena!

Olujni udari bure na Jadranu i kiša, ali od sutra promjena!
1

Na Jadranu će umjeren sjeverozapadnjak i zapadnjak okrenuti na buru, najprije na sjevernom Jadranu gdje će navečer biti i jaka. Zbog olujnih udara bure na snazi je i meteoalarm

VIDEO

Prijepodne umjereno i pretežno oblačno, ponegdje uz malo kiše. U drugom dijelu dana prestanak oborina i djelomično razvedravanje. Vjetar većinom slab, na istoku umjeren sjeverozapadni, javlja Državno hidrometeorološki zavod.

Na Jadranu će umjeren sjeverozapadnjak i zapadnjak okrenuti na buru, najprije na sjevernom Jadranu gdje će navečer biti i jaka. Zbog olujnih udara bure na snazi je i meteoalarm.

Najviša dnevna temperatura od 7 do 11, na Jadranu između 12 i 16 °C.

Istočna Hrvatska

Pretežno oblačno, prijepodne još ponegdje uz malo kiše, a od sredine dana smanjenje naoblake. Vjetar slab i umjeren sjeverozapadni. Najniža jutarnja temperatura zraka od 4 do 8, a najviša dnevna od 9 do 11 °C.

Središnja Hrvatska

Umjereno i pretežno oblačno, još ponegdje uz malo kiše. U drugom dijelu dana razvedravanje. Vjetar većinom slab. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom od 4 do 6, a najviša dnevna od 8 do 10 °C.

Gorski kotar i Lika

Pretežno oblačno, ponegdje uz kišu, a u višim predjelima u noći i rano ujutro malo snijega. U drugom dijelu dana prestanak oborine i smanjenje naoblake. Vjetar većinom slab. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom od 1 do 6, a najviša dnevna do 8 °C.

Klis: Zbog snijega na cesti došlo je i do prometne nezgode

Istra

U noći i ujutro promjenljivo oblačno, mjestimice s kišom, a zatim postupno smanjenje naoblake. Puhat će slaba do umjerena bura i sjeverni vjetar, a u drugom dijelu dana bura će jačati na umjerenu do pojačanu. More malo, prema otvorenome do umjereno valovito. Najniža temperatura zraka bit će od 4 do 8 °C, najviša dnevna od 12 do 14 °C.

Sjeverni Jadran

Umjereno i pretežno oblačno, ponegdje uz malo kiše, a u drugom dijelu dana prestanak oborine i smanjenje naoblake. Umjeren sjeverozapadnjak i zapadnjak okrenut će na buru koja će navečer biti jaka. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom od 7 do 12, a najviša dnevna između 12 i 15 °C.

Dalmacija

Umjereno do pretežno oblačno, ponegdje uz kišu, a u noći i ujutro i uz mogućnost grmljavine. U drugom dijelu dana prestanak oborine i smanjenje naoblake. Puhat će umjeren sjeverozapadnjak i zapadnjak koji će popodne okrenuti na buru, najprije na sjevernom dijelu. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom od 10 do 14, u unutrašnjosti od 6 do 10, a najviša dnevna između 11 i 16 °C.

Prognoza za petak

Na Jadranu pretežno i djelomice sunčano, dok će u unutrašnjosti biti umjerene i povećane naoblake. U Gorskom kotaru i Lici te drugdje u višem gorju mjestimice je moguće malo susnježice i snijega.

Bit će vjetrovito, u unutrašnjosti uz umjeren do jak sjeveroistočni i sjeverni vjetar, na Jadranu uz jaku i olujnu buru.

DHMZ je za sutra označio crveni alarm za četiri regije zbog olujne bure: Kvarner, Velebitski kanal, srednja i južna Dalmacija.

Najniža jutarnja temperatura zraka od 0 do 5, duž obale od 6 do 10, a najviša dnevna od 4 do 8 na kopnu i od 9 do 14 °C na Jadranu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Nova runda saharskog pijeska stiže nad Hrvatsku:  Nebo će se zamutiti, evo kad se očekuje...
VELIKA PROGNOZA ZA VIKEND

Nova runda saharskog pijeska stiže nad Hrvatsku: Nebo će se zamutiti, evo kad se očekuje...

Zbog saharskog pijeska u višim slojevima atmosfere nebo će biti mutno žućkaste boje. Do sredine idućeg tjedna promjenljivo, red kiše. red sunca...

FOTO Pogledajte luksuznu vilu novog ministra turizma. Zaradio 59.000 eura od iznajmljivanja
ODSJEDNI KOD MINISTRA

FOTO Pogledajte luksuznu vilu novog ministra turizma. Zaradio 59.000 eura od iznajmljivanja

Prema podacima iz imovinske kartice koju je zadnji put mijenjao u veljači ove godine, ministar godišnje od najma ove vile zaradi 59.000 eura. Vila je već bukirana za cijelu sezonu sve do početka listopada
DOZNAJEMO Beba koju su našli u Zaprešiću ide u Nazorovu. Ravnateljica: Jučer su nas zvali
MALI IVAN JOŠ JE U BOLNICI

DOZNAJEMO Beba koju su našli u Zaprešiću ide u Nazorovu. Ravnateljica: Jučer su nas zvali

Dijete se i dalje nalazi u bolnici, a nakon otpusta iz bolnice, djetetu se priznaje usluga smještaja u adekvatnu udomiteljsku obitelj ili ustanovu socijalne skrbi - odgovorili su za 24sata iz Hrvatskog zavoda za socijalni rad.