Obavijesti

News

Komentari 3

Olujni vjetar, snijeg i žuti alarm

Olujni vjetar, snijeg i žuti alarm
2

U većem dijelu Hrvatske jutro će biti hladno, uz mraz i ponegdje maglu. Na Jadranu i predjelima uz njega mjestimice će padati kiša, osobito poslijepodne i navečer

VIDEO

U ponedjeljak će u Hrvatskoj biti djelomice sunčano uz postupan porast naoblake sa zapada, osobito u drugom dijelu dana. Na Jadranu i predjelima uz njega mjestimice će padati kiša, osobito poslijepodne i navečer. U Gorskoj Hrvatskoj ponegdje moguća susnježica i slab snijeg.

Zapuhat će umjeren do jak jugozapadnjak, u višim predjelima do kraja dana lokalno može biti olujnih dara. Na Jadranu će puhati umjereno i jako jugo i jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura kretat će se od četiri do devet, na Jadranu između 10 i 14 °C.

U nastavku slijedi detaljnija, HRT-ova prognoza, za danas i nadolazeće dane.

Na Jadranu jako jugo, u višem gorju snijeg

U ponedjeljak će u istočnim krajevima biti djelomice sunčano i suho. Najniža temperatura zraka kretat će se između -3 i -1 °C. Zapuhat će umjeren jugozapadni i južni vjetar, a temperatura će porasti na oko 8 °C.

U središnjoj Hrvatskoj također djelomice sunčano i uglavnom suho. Mjestimičnih oborina bit će potkraj dana i u noći. Jutro će biti hladno uz mraz, rijetko gdje i maglu, a dnevna temperatura kretat će se između 6 i 8 °C. 

VIDEO Snježni kaos u Bugarskoj: Tisuću kuća ostalo je bez struje, zbog padalina zatvorili ceste
VIDEO Snježni kaos u Bugarskoj: Tisuću kuća ostalo je bez struje, zbog padalina zatvorili ceste

Umjereno do pretežno oblačno bit će u gorskoj Hrvatskoj i na sjevernom Jadranu. Od sredine dana treba računati na povremenu kišu, a samo u višem gorju nakratko može biti susnježice i snijega. Zapuhat će umjeren do jak jugozapadnjak, na Jadranu jako jugo i južni vjetar. Ujutro u gorju te unutrašnjosti Istre bit će hladno.

A hladnoću mogu očekivati i građani u unutrašnjosti Dalmacije. Danju je očekivan porast naoblake, a u drugom dijelu dana i povremena kiša. Zapuhat će umjereno, od sredine dana i jako jugo te južni vjetar, a ujutro će uz obalu još biti bure. 

Ovdje svakodnevno pratite prognozu vremena 24sata

I na jugu Hrvatske ujutro bura. Povremene kiše, pa i u obliku pljuskova, bit će uglavnom u drugom dijelu dana, kada će zapuhati umjereno i jako jugo, prema otvorenome južni vjetar, uz umjereno valovito, prema otvorenome i valovito more.

I dalje promjenjivo vrijeme

- U utorak u unutrašnjosti oblačno s kišom, u višem gorju sa susnježicom i snijegom. Oborine osobito u gorju mogu biti obilne. U srijedu i četvrtak promjenjivo uz sunčana razdoblja, a malo kiše uglavnom u gorskoj Hrvatskoj. Od srijede jutra hladnija uz mjestimičan mraz.

Led okovao Srbiju: Palo 50 cm snijega, mnogi bez struje. Bus zapeo u nanosu, spašavali ljude
Led okovao Srbiju: Palo 50 cm snijega, mnogi bez struje. Bus zapeo u nanosu, spašavali ljude

- Na Jadranu u utorak česta kiša, uglavnom u obliku pljuskova s grmljavinom, koji ponegdje mogu biti obilniji. U srijedu sunčanije i većinom suho. Nova kiša vjerojatno u četvrtak, uglavnom na sjeveru i jugu. Bit će vjetrovito, u utorak uz jak sjeverozapadnjak, u četvrtak jugo, a u srijedu će puhati bura, umjerena do jaka- prognozirala je za HRT Dunja Plačko-Vršnak, dipl. ing. iz DHMZ-a.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma
KRAJ POTRAGE

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. U ponedjeljak se vratio kući
Peđa Grbin nakon  pregovora s DP-om:  Odluka kako dalje je na njima. Naša pozicija je jasna...
VIDEO: OBRAĆANJE ŠEFA SDP-A

Peđa Grbin nakon pregovora s DP-om: Odluka kako dalje je na njima. Naša pozicija je jasna...

Do potrebnih 76 ruku još nitko nije došao, HDZ je, podsjećamo, na ovim parlamentarnim izborima osvoji 61 mandat, SDP 42, dok je Domovinski pokret s 14 osvojenih mandata 3. stranka u državi...