Obavijesti

News

Komentari 18

Omišalj: Inspekcija je počela nadzor gradnje LNG terminala

Omišalj: Inspekcija je počela nadzor gradnje LNG terminala
1

Podnesena je i prijava inspekciji rada, o nepoštivanju Zakona o zaštiti na radu, kao i prijava Državnom odvjetništvu o, kako se navodi, o saznanjima o mogućim kaznenim djelima

VIDEO

Iz Državnog inspektorata izvijestili su utorak da je građevinska inspekcija počela inspekcijski nadzor u vezi s građenjem prihvatnog terminala za ukapljeni prirodni plin (LNG) u Omišlju po zaprimanju prve prijave Općine Omišalj te da je nadzor građevinske inspekcije u tijeku.

"Po zaprimanju prve prijave Općine Omišalj za provedbu inspekcijskog nadzora vezano za građenje prihvatnog terminala za ukapljeni prirodni plin u Omišlju na  Krku, građevinska inspekcija Državnog inspektorata je počela inspekcijski nadzor sukladno zakonskim propisima RH.  22. kolovoza Državni inspektorat je pisanim putem odgovorio Općini Omišalj te ističemo zadnji odlomak odgovora: „Temeljem članka 58. Zakona o državnom inspektoratu, inspektor će Vas u pisanom obliku obavijestiti o utvrđenom činjeničnom stanju i poduzetim mjerama.“

"U vezi s prijavom Općine Omišalj inspekciji rada Državnog inspektorata, nepoštivanja Zakona o zaštiti na radu, građenje prihvatnog terminala za ukapljeni prirodne plin u Omišlju na Krku, ovim putem informiramo javnost kako je 27. kolovoza zaprimljen podnesak Općine Omišalj s nadnevkom 22. kolovoza 2019. Po njemu će se postupati u skladu s zakonskim propisima o zaštiti na radu, priopćeno je u reagiranju Državnog inspektorata na današnje priopćenje Općine Omišalj.

Iz Općine Omišalj u srijedu ujutro su ponovno ocijenili da se plutajući LNG terminal u Omišlju gradi protivno izdanim dozvolama, projektnoj dokumentaciji i studiji utjecaja na okoliš, ističući da je ta općina u vezi s izgradnjom tog terminala uputila mjerodavnima nekoliko prijava i predstavki.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kako stoji u jutrošnjem priopćenju iz te općine, Državnom inspektoratu upućena je predstavka o nepostupanju riječkog Područnog ureda Državnog inspektorata, odnosno građevinske inspekcije, jer, prema saznanjima općine, nisu ni počeli inspekcijski nadzor.

Tvrtkama, koje obavljaju poslove nadzora nad izgradnjom prihvatnog terminala za ukapljeni prirodni plin, upućen je zahtjev za obustavljanje radova zbog građenja terminala protivno građevinskoj dozvoli i Zakonu o gradnji.

Podnesena je i prijava inspekciji rada, o nepoštivanju Zakona o zaštiti na radu, kao i prijava Državnom odvjetništvu o, kako se navodi, o saznanjima o mogućim kaznenim djelima pri realizaciji projekta izgradnje prihvatnog terminala za ukapljeni prirodni plin u Omišlju.

Iz Općine Omišalj popodne su izvijestili da su tri sata nakon što su poslali to priopćenje, zaprimili od Državnog inspektorata obavijest o provedbi inspekcijskog nadzora.

"Tri sata nakon što smo poslali prethodno priopćenje, Općina Omišalj zaprimila je od Državnog inspektorata obavijest o provedbi inspekcijskog nadzora građevine prihvatnog terminala za ukapljeni prirodni plin u Omišlju na otoku Krku. Po primitku obavijesti o utvrđenom stanju i poduzetim mjerama od  Državnog inspektorata o istome ćemo vas informirati," stoji u priopćenju.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!
TRAGEDIJA

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!

Albanki Klevisi Ymeri (29) određen je jednomjesečni istražni zatvor

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija
Dubrovački portal tvrdi: Ovo je Albanka koja je skrivila smrt brata i sestre iz Gradca...
ZABILA SE U NJIH

Dubrovački portal tvrdi: Ovo je Albanka koja je skrivila smrt brata i sestre iz Gradca...

Albanka je nakon što je puštena iz bolnice u četvrtak odmah uhićena i određen joj je istražni zatvor u trajanju od mjesec dana zbog kaznenog djela izazivanja nesreće sa smrtnom posljedicom