Obavijesti

News

Komentari 313

Matić: Bolje Kevina jama nego da Karamarko bude premijer

Matić: Bolje Kevina jama nego da Karamarko bude premijer
1

Gospodine Karamarko, gospođo Kolinda, gospodine Brkiću i Glogoški - preuzmite odgovornost, tenzije rastu, malo fali da krv padne, poručio je ministar Matić

VIDEO

Ponavljam još jednom pred hrvatskom javnošću: gospodine Karamarko, gospođo Kolinda, gospodine Brkiću i Glogoški - preuzmite odgovornost, tenzije rastu, malo fali da krv padne, poručio je ministar branitelja Predrag Matić u RTL Direktu.

Matić je rekao da je izuzetno tužan i žalostan što se ovakve stvari događaje, naglasivši da do njih nikad nije trebalo ni doći.

- Kažu da su HDZ i SDP najjače stranke, ovdje vidimo da postoji i treća stranka koja bi mogla izaći na izbore. Još više je tužno što policajci koji su otišli na intervenciju vjerojatno neće dobiti svoju dnevnicu za ovaj događaj, a braniteljima će za dva dana u lipu stići njihove mirovine. Ja sam umirovljeni hrvatski branitelj i ja dosad nisam shvatio što ono zapravo žele, nisu se artikulirali što žele, osim ovoga - kazao je ministar.

'Bolje Kevina jama, nego da Karamarko bude šef države'

 -  Možda ja to sve preemotivno shvaćam, ali ljudi koji se nalaze sada u crkvi Svetog Marka su snažno izmanipulirani, oni misle da žive u državi koju vode njihovi krvni neprijatelji, a to su im priredili oni koji organiziraju 'kevine jame' i takve stvari. Ja večeras idem kući, ali poručujem Karamarku - bolje Kevina jama nego da mi ti sutra budeš šef ove države, poručio je Matić.

SDP inzistira da iza prosvjeda stoji HDZ, no oni se ograđuju od tih optužbi.

 - Znate, to je ono po sistemu 'Đuro će da ti oprosti što te tukao' - kazao je Matić.

'Hvala premijeru što ima povjerenja u mene'

Iako ministar često ističe da su njegova vrata uvijek otvorena braniteljima, pitanje je zašto im nisu otvorena premijerova?

- Sada ću to pojasniti cjelokupnoj hrvatskoj javnosti - bivši premijer Sanader je volio ostavljati svoje ministre da se koprcaju u nekim problemima, a onda se on pojavljivao kao spasitelj. Hvala premijeru Milanoviću što ima povjerenja u mene, ja sam spreman u svakom trenutku priložiti sve dokumente što Ministarstvo branitelja ima i još vas jednom uvjeravam - niti jedno braniteljsko pravo nije ugroženo niti će biti - pojasnio je Matić.

O zapošljavanju djece branitelja

Matić je odgovorio na Klemmove optužbe kako u svom ministarstvu nije zaposlio niti jedno dijete branitelja.

To je isto vrlo lako dokazivo, imamo popis djelatnika koje rade u ministarstvu. Ako u jednoj instituciji radi više branitelja i obitelji poginulih hrvatskih branitelja, to je upravo ministarstvo branitelja. Čak i da nije, zar je to razlog za ovo. Zar oni misle da ja, ili bilo tko u Ministarstvu branitelja svaku kunu nastojimo sakriti za sebe? Svih 928 milijuna kuna koji su određeni za programe prema braniteljima jesu za njih i na raspolaganju su im. Najbolje mjerilo našeg rada je izvješće o provedbi Zakona o pravima hrvatskih branitelja i članovima njihovih obitelji koja redovito prolazi gotovo jednoglasno u hrvatskom Saboru - rekao je.

'Pozivaju ljude SMS-om da se okupe'

Na pitanje kakav razvoj događaja očekuje, ministar je odgovorio:

- Pokazao sam vam prije emisije SMS koji kruži državom. Oni pozivaju ljude da dođu, da se okupe. Oni manipuliraju s njima. Ja pokušavam već sedam mjeseci objasniti ljudima - oni imaju i potporu Crkve, pogledajte što radi izvjesni biskup, nije mu to prvi incident. Ovdje ponižava hrvatsku policiju. Svi hrvatski branitelji borili su se za demokratsku i pravnu Republiku Hrvatsku. Upravo je ova Vlada dopustila da se prosvjeduje na Markovom trgu, što oni hoće? Biti izvan zakona? Odi kući iza 22 sata i dođi ponovno ujutro i prosvjeduj! - kazao je.

'Ima tu i dobrih dečki'

Ovi koji nagovaraju branitelje dobro znaju razliku između manipulacije i dijaloga. Ima tu i dobrih dečki, ali oni djeluju emotivno. Oni koji manipuliraju za svoje interese su spremni žrtvovati nečije živote, svaka im čast, rekao je ministar branitelja Predrag Matić u razgovoru za HRT. 

Istaknuo je kako branitelji nisu ti koji trebaju gubiti strpljenje. 

- Prije su do kraja sa strpljenjem došli radnici Imunološkog zavoda i drugih tvrtki. Za 48 sati prosvjednicima ide isplata njihovih mirovina, točno u lipu, godinama bez zakašnjenja. Da li će ti policajci koji sad moraju biti na terenu sutra dobiti plaću, pitanje je - zaključio Matić. 


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 313

VIDEO

Među osumnjičenima i poznati gospodarstvenik? Uhićenja u četiri županije zbog droge...
AKCIJA POLICIJE I USKOKA

Među osumnjičenima i poznati gospodarstvenik? Uhićenja u četiri županije zbog droge...

U tijeku su uhićenja i hitne dokazne radnje na području Zagreba, Osječko-baranjske, Bjelovarsko-bilogorske i Splitsko-dalmatinske županije...

FOTO Nevrijeme poharalo sjever Hrvatske: 'Vjetar čupao stabla i krovove, to nismo još vidjeli...'
VELIKE SU ŠTETE

FOTO Nevrijeme poharalo sjever Hrvatske: 'Vjetar čupao stabla i krovove, to nismo još vidjeli...'

To je bio kao neki vrtlog promjera oko 50 metara. Već su se sve granje, crjepovi, limovi, salonitne ploče vrtjeli u krug. U našem dvorištu završio je sav crijep sa susjedova pomoćnog objekta, ispričali su nam mještani
Zbog nesreće u Dugom Selu su uhitili vozača (27): 'Skretao je kad je dijete prelazilo cestu'
DETALJI TRAGEDIJE

Zbog nesreće u Dugom Selu su uhitili vozača (27): 'Skretao je kad je dijete prelazilo cestu'

Vozač kamiona će nakon provedenog kriminalističkog istraživanja biti predan pritvorskom nadzorniku. Prijavili su ga tužiteljstvu zbog izazivanja prometne nesreće s posljedicom smrti