Obavijesti

News

Komentari 44

Oni nisu poslušali šefa već su blokirali put i ulovili sumnjivca

Oni nisu poslušali šefa već su blokirali put i ulovili sumnjivca
4

Šef je Karla Margetića i Srećka Ladana poslao na teren pred kraj smjene. Ugledali su sumnjivca, upalili sirenu i krenuli za njim. Blokirali su njegov automobil svojim

VIDEO

Dvadesetak minuta dijelilo ih je od kraja 12-satnog radnog vremena kad su primili poziv šefa smjene da hitno moraju na teren. 

Policajac Karlo Margetić (33) i vježbenik Srećko Ladan (24) iz zaprešićke policijske postaje potrčali su prema garaži, sjeli u automobil i pojurili zatvoriti izlaz iz Zaprešića prema Zagrebu na Aleji Bologne kamo ih je nadređeni uputio. Tek nekoliko minuta ranije na parkiralištu trgovačkog centra u Brdovcu mladić je provalio u automobil i krenuo njime prema Zagrebu.

Ne događa se često da uhvatimo razbojnika na djelu, u krađi, stoga smo osobito ponosni smo što u tome uspjeli. Ipak, radili smo samo svoj posao, iako smo za to tražili slobodan dan koji nismo dobili, našalio se Karlo Margetić

- Bilo je to sredinom ožujka. Rečeno nam je da zatvorimo izlaz na Aleji Bologne, ali smo putem shvatili da su razbojniku iz Zaprešića, osim tog, otvorena još dva pravca za bijeg - rekli su policajci koji su pravovremenom odlukom i odlaskom s mjesta kamo ih je nadređeni uputio ubrzo uhvatili kradljivca automobila.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Kad smo ga ugledali krenuli smo za njim. Upalili smo sirenu, ali nije htio stati. Blokirali smo ga zaustavivši automobil ispred njegovog - rekli su Margetić i Ladan dodavši kako je mladić mirno sjedio u ukradenoj Opel Astri. Riječ je o mladiću koji je od prije poznat policiji po sličnim kaznenim djelima.

- Nije se opirao, pa smo ga bez problema priveli u postaju. Ali u takvim situacijama treba biti vrlo oprezan. Nikad se ne zna kako će čovjek reagirati i hoće li nešto poći po zlu - rekao je vježbenik Ladan koji je u šest mjeseci koliko radi bio na nekoliko sličnih intervencija.

- Ne događa se često da uhvatimo razbojnika na djelu, u krađi, stoga smo osobito ponosni smo što u tome uspjeli. Ipak, radili smo samo svoj posao, iako smo za to tražili slobodan dan koji nismo dobili - našalio se Margetić, policajac sa šestogodišnjim iskustvom. 

On i kolega Ladan umjesto smjene od 12 sati, tog su dana na poslu kojega rade s osobitim zadovoljstvom, proveli punih 16 sati.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 44
VIDEO

Pedofilski skandal: Bozaniću, nazovi Papu da  napravi reda
S FRANJOM NEMA LABAVO

Pedofilski skandal: Bozaniću, nazovi Papu da napravi reda

Vrh čileanske Katoličke crkve ponudio je Papi kolektivnu ostavku zbog pedofilskih skandala. Naši biskupi pak pedofilske skandale godinama guraju pod tepih

Udar na Brkića: Tajna trojka spremna je za puč u HDZ-u
NOVI EXPRESS

Udar na Brkića: Tajna trojka spremna je za puč u HDZ-u

Novi broj tjednika Express čitateljima daruje super knjigu, a na glavnoj temi Express otkriva tko je moćna trojka koja je pokušala čudovišni puč u HDZ-u
Ovo je pet stvari koje možete napraviti bolje u svojoj vezi
VEĆ DANAS

Ovo je pet stvari koje možete napraviti bolje u svojoj vezi

Vezu treba graditi, nositi se sa svakodnevnim problemima i situacijama i tražiti rješenja i kompromise. Kako "se održati" i što možete napraviti bolje već danas?