Obavijesti

News

Komentari 21

Oni su rekli 'da' u Hrvatskoj: 'Uvijek ćemo vam se vraćati...'

Oni su rekli 'da' u Hrvatskoj: 'Uvijek ćemo vam se vraćati...'
1

Parovi iz Rumunjske, Kine, Singapura i Kanade potegnuli su sve do Hrvatske kako bi imali najposebnije fotografije s vjenčanja. Kažu da su se u Hrvatsku zaljubili te da će se vraćati svake godine...

VIDEO

Plitvice su postale dio naše duše i vraćat ćemo se na njih svake godine, rekla je novopečena mladenka Bea iz rumunjskoga grada Arada.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:53

Ona i suprug Adrian samo su jedan od mnogobrojnih parova koji su zbog zadivljujućih prirodnih ljepota Hrvatske odlučili potegnuti iz najudaljenijih mjesta svijeta sve do Lijepe Naše kako bi imali nezaboravno vjenčanje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Oduvijek volimo putovati. Kad smo prvi put čuli za Plitvice, nismo znali što očekivati. Čuli smo se s fotografom kojeg smo odabrali za vjenčanje i on nas je nagovorio. Ono što smo vidjeli došavši na Plitvice oduzelo nam je dah. Bila su to najljepša tri dana u našem životu - otkrila je Bea. Sa svojim voljenim pozirala je na vrhu stijene koju okružuju slapovi i jezera, zatim u podnožju slapa te nježno privijena uz svog Adriana u utrobi špilje.

Vjenčane na Plitvicama prati sreća

Njihove fotografije objavio je i turistički magazin The Plitvice Times na engleskom jeziku. Beine i Adrianove fotografije nazvali su romantičnima da romantičnije ne mogu biti te se nadaju da će privući još tisuće zaljubljenih parova da svoj najvažniji dan obilježe upravo na Plitvicama. Prema podacima koji se čuvaju u NP-u Plitvička jezera, prvo plitvičko vjenčanje organizirano je 1968. godine pod Velikim slapom. Do 1990. na Plitvicama su se vjenčala 193 para iz 19 zemalja.

Postoji i neslužbeni podatak da u Hrvatskoj od 1999. godine, kad je nastavljena tradicija vjenčanja na Plitvicama, nijedan brak koji je sklopljen pod Velikim slapom nije razvrgnut, a to samo dokazuje da vjenčane na Plitvicama prati sreća.

Gao Gao i Zac, zaljubljeni par iz Kine, vjenčao se prije nekoliko dana na monumentalnoj utvrdi Lovrijenac izvan zidina Dubrovnika. Mladenci su se doslovno zaljubili u Hrvatsku, posebno u Dubrovnik kao veliki fanovi serije “Igra prijestolja”. Na Hrvatsku ih je “navukao” Maksim Mrvica jer je upravo Gao Gao organizirala njegovu megauspješnu turneju po Kini, a zadužena je i za dalekoistočnu promociju violončelistice Ane Rucner.

15

U krugu najbližih prijatelja i obitelji par se zavjetovao na vječnu ljubav u jedinstvenom ambijentu za koji će pokušati zainteresirati svoje sunarodnjake, uz svijeće i spektakularni pogled na zalazak sunca s jedne te dubrovačke bedeme s druge strane.

Još jedan par odabrao je Hrvatsku za odredište iz svojih snova na kojemu će prisegnuti na vječnu ljubav.

'Hrvatska je posebna'

Andrew je iz Singapura i pilot je, a njegova Belicia, također Singapurka, stjuardesa. Upoznali su se, naravno, na poslu, a vjenčali u - Kaštelima! Presudnu ulogu imao je Andrewov kum Ivan Kovačev, koji je studirao u Singapuru i tamo stekao prijatelja za cijeli život. Prijateljstvo je bilo toliko snažno da ga je mladi pilot odredio za vjenčanog kuma, a Ivan mu je kao idealno odredište za vjenčanje predložio Hrvatsku.

Andrew i Belicia vjenčali su se na jednom OPG-u ispod Malačke, a svečanu večeru imali su u hotelu Štacija u Kaštel Lukšiću.

Fotografiranje za vječnu uspomenu odradili su u Trogiru i, naravno, zračnoj luci Split, za što su morali ishoditi i posebne dozvole.

8
| Foto: Ranko Pupić/Studio Smile

Njihovi gosti iz Singapura bili su oduševljeni, kako samim vjenčanjem, tako i prirodnim ljepotama Hrvatske.

- Obišli smo puno svijeta, takav nam je posao, ali Hrvatska je nešto posebno. Ovako puno ljepote na malo mjesta nismo dosad vidjeli. Bilo nam je prekrasno, i sami obred, i svečana večera... Sigurno ćemo se opet vratiti u Hrvatsku, makar na praznike - rekli su Andrew i Belicia, čije nam je fotografije s vjenčanja ustupio Ranko Pupić, vlasnik Studija Smile, čija je ekipa fotografirala vjenčanje mladog singapurskog para.

Hrvatska i Kanada oduvijek su povezani hrvatskim iseljenicima kojih ondje ima oko 100.000. Ovoga puta Hrvatsku je otkrio i jedan mladi par baš u trenutku dok su razmišljali o vjenčanju. Adriannna i Davide iz Kanade vjenčali su se u Splitu, a svečanu večeru organizirali su u Galeriji “Meštrović” na Marjanu.

Točnije, svadbu je za njih organizirala tvrtka Weddings in Split.

- Pronašli su nas preko interneta, a već nakon prvog sastanka inzistirali su da im mi organiziramo vjenčanje - rekli su nam iz tvrtke Weddings in Split.

'Ovakvih vibracija nema nigdje'

Mladenci su u Split doveli rodbinu i uzvanike iz čak pet zemalja, koji su bili oduševljeni, kako samim vjenčanjem, tako i Splitom i Hrvatskom.

- A zašto ne Hrvatska? Ambijent, tako dobre vibracije i kultura ne mogu se naći ni na jednom drugome mjestu na ovom svijetu. Imamo obitelj i prijatelje u Kanadi, Hrvatskoj i Portugalu, a Hrvatska je bila mjesto susreta za sve nas. Svi su zapravo imali priliku organizirati i svoj godišnji odmor zbog našeg vjenčanja.

I, naravno, svi smo se dobro zabavili, bilo je nezaboravno - rekli su nam mladenci, kojima se posebno svidio način života u gradu pod Marjanom.

- Cijela organizacija bila je pod splitskim motom, ‘samo laganini’ - rekli su uz smijeh mladenci.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Potvrđeno za 24sata: Plenković ide u Europski parlament? Nosit će listu. Ovo su ostala imena...
EU IZBORI

Potvrđeno za 24sata: Plenković ide u Europski parlament? Nosit će listu. Ovo su ostala imena...

Po snazi HDZ-a, Plenković sigurno osvaja petogodišnji mandat na izborima 9. lipnja. To će opet otvoriti raspravu o tome hoće li uopće ostati u Hrvatskoj ako mu ponude pozicije unutar europskih institucija

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti
Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u