Obavijesti

News

Komentari 43

Snijeg iznenadio gradove: Ima ga u Zagrebu, Slatini, Sisku...

Snijeg iznenadio gradove: Ima ga u Zagrebu, Slatini, Sisku...
25

Vremenske nepogode i danas vladaju Hrvatskom, a snijeg se u petak ujutro spustio i do nizina. Ima ga u dijelovima Zagreba, a u Sisku ga je napadalo čak 17 centimetara...

VIDEO

 

trenutno.................odsječeni od svijeta..........

Posted by Boba Čivrag on Thursday, March 3, 2016

Vremenske nepogode i danas vladaju Hrvatskom, a snijeg se u petak ujutro spustio i do nizina. Ima ga u dijelovima Zagreba, a u Sisku ga je napadalo čak 17 centimetara.

Zabijelilo je i u Bjelovaru, Daruvaru, Virovitici, Slatini, Slunju...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U prvom dijelu dana biti će umjereno i pretežno oblačno s kišom, a u gorskim krajevima sa snijegom. Susnježice i snijega bit će ponegdje i u nizinama unutrašnjosti. 

Oborine bi trebale prestati sredinom dana te nas očekuje i postupno razvedravanje, a kiše još može biti na istoku i jugu Hrvatske. Vjetar slab i umjeren, na udare i jak sjeverni i sjeverozapadni, u drugome dijelu dana jugozapadni i zapadni. Na Jadranu umjerena i jaka, mjestimice i olujna bura, prema otvorenome sjeverozapadnjak, na južnom dijelu prijepodne jugozapadnjak, javlja DHMZ

POGLEDAJTE VIDEO: Kiša i snijeg u Hrvatskoj

Pokretanje videa...

00:24


Temperatura zraka u unutrašnjosti uglavnom će biti od 1 do 7, u gorju malo niža, a na Jadranu od 7 do 12 °C.

Na cestama zimski uvjeti

Zbog prepriječenog teretnog vozila zatvorena je autocesta A4 Goričan-Zagreb između čvorova Novi Marof i Breznički Hum u smjeru Zagreba.

I na autocesti A1, na 92. kilimetru (nakon čvora Ogulin), u smjeru Splita vozi se uz ograničenje brzine zbog prepriječenog teretnog vozila. 

Zbog prometne nezgode na državnoj cesti DC43 u Šemovcima, ulica Šime Pandura, vozi se jednim trakom, naizmjence, javlja HAK

Zimski su uvjeti i zabrana prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a za ostale obavezna zimska oprema na većini cesta u Gorskom kotaru, Lici i središnjoj Hrvatskoj, uključujući dionicu autoceste A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Bosiljeva 1, A2 Zagreb-Macelj između Jankomira i Zaboka, staru cestu kroz Gorski kotar (DC3) i državnu cestu DC1 između Zagorja (Karlovac) i Gračaca. 

Zbog vjetra, na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Senja zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a od Senja do Svete Marije Magdalene dodatno za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila). Autocesta A1 otvorena je za sve skupine vozila. Na dionici između vijadukta Baričevići i mosta Maslenica vozi se uz ograničenje brzine od 40 km/h, zbog vjetra.

 

Zimska idila na Sljemenu

Posted by HRT Vijesti on Friday, March 4, 2016

Iz smjera unutrašnjosti prema Rijeci ili Istri, i obrnuto, kamioni s prikolicama i tegljači s poluprikolicama (osim ako nije drugačije prometnim znakom uređeno) mogu voziti autocestom A1 do čvora Žuta Lokva, državnom cestom preko Vratnika (DC23) do Senja i dalje Jadranskom magistralom prema Rijeci (DC8).

Snijeg mjestimice pada u Gorskom kotaru, Lici, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, dok su u većem dijelu ostatka zemlje kolnici mokri ili samo vlažni i skliski od kiše. Moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog snijega i vjetra zatvorena je Sljemenska cesta sa zagrebačke strane od Blizneca do vrha, a zimski su uvjeti na ŽC2219 Sljemenskoj cesti (sa zagorske strane) od Doma obrtnika (8. km) prema vrhu. Od podnožja (Pila) do 8. km (Dom obrtnika) cesta je prohodna za sva vozila.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 43
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a