Obavijesti

News

Komentari 52

Kuće obranjene, 180 vojnika i vatrogasaca dežura preko noći

Kuće obranjene, 180 vojnika i vatrogasaca dežura preko noći
15

Kuće u Raslini i Zatonu su obranjene od vatre. Nitko nije ozlijeđen. Za navečer su najavili jak vjetar, a situaciju već otežava to što se požar razdvojio te se kreće u dva različita smjera. Na požarište je stigla i vojska

VIDEO

ZADNJE INFORMACIJE:

"Puno je bolje nego prije sat vremena, u ovom trenutku kuće ni u Zatonu, niti u Raslini nisu ugrožene. Požar je aktivan na nepristupačnom području od 250 hektara. Kad rasporedimo sve snage, vatrogasci i pripadnici vojnih snaga krenut ćemo i do jutra kanimo staviti požar pod kontrolu", kazao je oko 22 sata zapovjednik JVP Šibenik Volimir Milošević za N1. Naime, preko noći na terenu ostaje 180 vatrogasaca i vojnika.

Pomagali i kanaderi

Požar kod Rasline nedaleko od Šibenika rasplamsao se nešto iza 18 sati. Na terenu su 84 vatrogasca. U 19.50 sati kanaderi su se povukli, a tijekom večeri vatrogascima će se priključiti 80 vojnika. Vatra sa svih strana probija obruč, ide prema kućama no one nisu u opasnosti. Probleme bi večeras mogao zadavati vjetar.

- Imamo velike muke. Vatra je čas 'vamo, čas tamo, a večeras su najavili buru pa bi moglo opet promijeniti. U 11.30 je počeo požar, ja mislim da je tu bilo više različitih smjerova vjetra - kazao nam je jedan od vatrogasaca na terenu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Zračne i zemaljske vatrogasne snage i dalje se bore s vatrom koja im zadaje sve više problema, na terenu je 84 vatrogasaca, a situacija je tim gora jer se vatra razdvojila, kazao je u srijedu navečer zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Šibenik Volimir Milošević.

Dodao je i da je vatrena linija jako razvučena te da su zračne snage i vatrogasci koncentrirani na obranu objekata.
Do sada je, ističe,  opožareno više od 200 hektara, a za sada nema potrebe za evakuacijom građana, iako su upozoreni da se ponašaju savjesno i uklone iz dvorišta i oko kuća zapaljive stvari.

- Imamo još otvorene vatre, dosta živih rubova, no ono što je najbitnije, vatra koja je išla prema kućama, ona je odbijena i niti jedan čovjek niti vatrogasac nije ozlijeđen. Čeka nas teška noć, pogotovo ako vjetar okrene na sjever. Kanaderi su se povukli u 19.50. Tijekom večeri će se priključiti i 80 vojnika - kazao nam je Darko Dukić, zapovjednik Vatrogasne zajednice Šibensko-kninske županije. Na opožareni teren stigao je i ministar obrane Damir Krstičević koji je obišao područje te pohvalio vatrogasce. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Krsticevic u Raslini s vatrogascima

Posted by 24sata on 16. kolovoza 2017

Na požarištu blizu Rogoznice trenutno je na terenu 17 vatrogasaca, a u pomoć su došle kolege iz Splitsko-dalmatinske županije, DVD Marina i DVD Seget, kažu u Županijskom centru 112.

Požar i u omiškom zaleđu

Požar je izbio oko 13 sati u selu Prpuša iznad Šestanovca u omiškom zaleđu. Vatrogasni zapovjednik kazao nam je u razgovoru da su na požarištu sve raspoložive snage te da vatru gase i dva helikoptera te jedan air tractor.

- Zasad je dobro. To je od Vukušića krenulo prema gore. Sada je vatra od kuća nekih pedesetak metara - kazao nam je mještanin.

POGLEDAJTE VIDEO:

Cijelo je šire područje u dimu, a cesta je i dalje otvorena. Požar je još uvijek aktivan, no vatrogasci su ga uspjeli okružiti te je stanje u 18 sati bilo puno bolje nego što je bilo ranije.

U selu Prpuša iznad Šestanovca gorjelo je i prije otprilike mjesec dana što je zapravo bio uvod u onaj katastrofalni požar koji je zahvatio šire područje Splita. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 52
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...