News

Komentari 26

Opet snažan potres u Larisi: Magnituda je 5.9 po Richteru

Opet snažan potres u Larisi: Magnituda je 5.9 po Richteru

Nakon jučerašnjeg snažnog potresa od 6.3 prema Richteru, Grci su i danas osjetili naknadna podrhtavanja od kojih su neka bila i veća od 5 stupnjeva prema Richteru...

Novi jaki potres zatresao je Grčku u četvrtak iza 19 sati.  Kako javlja EMSC, potres je bio magnitude 5.9 po Richteru, a epicentar je bio 30 kilometara od grada Larise.

Podsjetimo, i jučer je Grke treslo i to potres 6.3 prema Richteru. Taj potres je izazvao paniku u Larisi i okolnim gradovima. Ozlijeđeno je najmanje 11 ljudi. Materijalna šteta se još procijenjuje.

Stanovnici mjesta Damasi i Mesochori, oko 240 kilometara sjeverno od Atene, spavali su sinoć izvan svojih domova, a službe civilne zaštite postavljaju šatore na lokalnom stadionu kako bi osigurale privremena skloništa. Jučer je bilo i nekoliko naknadnih podrhtavanja, od koji su neka bila i jača od 5 stupnjeva.

Inženjeri su cijeli dan obilazili bolnice, škole i druge javne zgrade te privatne stanove. Prema guverneru pokrajine najmanje je stotinu kuća i drugih zgrada oštećeno u potresu među kojima i crkve.