Obavijesti

News

Komentari 37

Opljačkali i pretukli bivšeg: Ljubavnik osuđen na zatvor

Miodrag Ilišin (38) nepravomoćno je osuđen na tri godine i četiri mjeseca, a njegov partner na četiri i pol godine zatvora jer su orobili i brutalno pretukli Miju Bučara (73)

VIDEO

Miodrag Ilišin (38) nepravomoćno je osuđen na tri godine i četiri mjeseca, a njegov partner u zločinu Tomislav Špiček (37) na četiri i pol godine zatvora jer su 14. siječnja 2014. u Zagrebu orobili i brutalno pretukli Miju Bučara (73). Ilišinova ljubavnica Željka Bučar (64) je zbog pomaganja u razbojstvu dobila godinu dana zatvora s time da će joj se dan zatvora zamijeniti s dva sata rada za opće dobro.

Ilišin je bio u ljubavnoj vezi sa Željkom te su zajedno sa Špičekom skovali plan kako se domoći novca što ga je imao njezin bivši suprug s kojim je nakon rastave ostala živjeti u njegovoj kući na Slanovečkoj cesti 5 u Zagrebu.

- Nesporno je da je ona dala informacije o imovinskom statusu Mije Bučara, da je Ilišina i Špičeka pustila u stan i dala im sredstva kojim su počinili nedjela. Njena obrana da nije znala što će se dogoditi ne može se prihvatiti - kazala je u obrazloženju presude sutkinja Županijskog suda u Zagrebu Ivana Čalić. No, kako je Željki Bučar zdravlje narušeno i ranije nije osuđivana, a svojim iskazom je doprinijela bržem zaključenju postupka sutkinja joj je sve to cijenila kao olakotno te neće na robiju.

Željka je, naime, nabavila kapu za maskiranje i dva para rukavica, te samoljepljivu traku s kojom su Ilišin i Špiček 12. siječnja 2014. oko pet sati ujutro upali u stan Mije Bučara. Prije toga iz Željkina stana uzeli su alat za obijanje žbuke te su s njim, staklenom bocom, rukama i nogama izudarali Bučara po tijelu i glavi. Potom su ga vezali i natjerali da im kaže gdje drži novac. Uplašeni Bučar sve im je rekao, pa su mu uzeli oko 4.500 kuna, 100 eura i mobitel. Željka im je omogućila da pobjegnu kroz njezin stan prema ulici i obližnjoj autobusnoj stanici. Bučaru su polomili nekoliko rebara i prstiju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Ilišin je sve priznao i negirao ulogu Špičeka no sud u to nije povjerovao. Kako je Špiček višestruko osuđivan za teška kaznena djela dobio je veću kaznu - rekla je sutkinja napomenuvši da im je kao otegotno cijenila izuzetan stupanj brutalnosti kod razbojstva, činjenicu da su upali u dom i da su ga teško ozlijedili.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 37
VIDEO

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'
JOŠ JE NISU PRONAŠLI

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'

Djevojčicu od jučer traže stotine ljudi. Tu su volonteri, policija, potražni psi, Gorska služba spašavanja, rudari, helikopteri, termovizijske kamere...

Majka ostavila auto iza štale? Susjedi:  'Čuli smo dječji žamor... Jedno je dijete već bilo oteto'
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Susjedi: 'Čuli smo dječji žamor... Jedno je dijete već bilo oteto'

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...
Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu