News

Komentari 29

Oprostili se od prijatelja: Paulu su pred kućom ostavili autić...

Oprostili se od prijatelja: Paulu su pred kućom ostavili autić...

U Cimermanovoj 2, na mjestu užasnog pokolja koji je šokirao Hrvatsku, prijatelji, kolege i obitelj ostavljaju ruže, krunice, lampione i upaljene svijeće

Među “odraslim” znakovima sućuti, nalazi se i jedan dječji. Učenici iz škole koju je pohađao maleni Paulo, najmlađa žrtva ubojice Igora Nađa, ostavili su igračku autića.

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI:

- To su ostavila djeca, đaci. Bili su učenici iz Paulovog razreda i ostavili mu taj autić - kaže nam gospođa Grubina, susjeda pokojne obitelji Tojagić.

Pred kućom se još nalaze ostavljene nogometne lopte.

- To su Paulove lopte. Nije trenirao nogomet, ali volio se igrati s njima - dodaje susjeda.

Paulov otac Sandro nam je rekao kako mu je trenutno teško govoriti o ičemu.

- Ne mogu sada ništa reći, dolazim avionom iz Njemačke - rekao nam je potreseni Sandro Zamboni. Dojmovi se ne smiruju ni nekoliko dana nakon masakra. U četvrtak navečer, oko 21 i 30, Igor Nađ došao je u pratnji desetogodišnjeg Paula u Cimermanovu ulicu. Pozdravio je susjeda, kratko popričao s njim i poslao dijete da pogleda kroz prozore tko je sve doma. Paulo je to učinio. Susjed se povukao u svoju kuću, a nakon nekoliko trenutaka začuo je pucnjavu. Kad su izašli van, dočekao ih je mučan prizor. Vidjeli su kako Paulovo tijelo leži potrbuške ispred kuće, u krvi. Pored njega, bilo je tijelo kojeg susjed nije mogao identificirati.

- Pola tijela bilo je unutar hodnika, a pola van - kaže nam uznemireni susjed.

Uz desetogodišnjeg Paula, ubijeni su Dragomir i Filjka Tojagić, njihove kćeri Josipa i Maja s kojom je ubojica bio u vezi te Davor Paušak, Josipin zaručnik.

Igor Nađ se zatim dao u bijeg, a Kajzericu je opkolila specijalna policija. Krenula je potraga, a ubojicu su pronašli nekoliko sati kasnije, u Brezovici. Tamo je presudio sam sebi hicem u desnu sljepoočicu. Sprovod u kojem će se posljednji put ispratiti malog Paula i njegovu obitelj održat će se u utorak u 15 i 50 na zagrebačkom groblju Miroševac, kaže nam njihova susjeda.

Na kuću ubijenih stavljena je osmrtnica. Pogreb će biti u utorak u 15.50 sati.  

Najčitaniji članci