Obavijesti

News

Opsada pred školom u Zagrebu: Učiteljica se zaključala s djecom u razred zbog 9-godišnjaka!

Opsada pred školom u Zagrebu: Učiteljica se zaključala s djecom u razred zbog 9-godišnjaka!

Taj dječak je skoro dvije godine vršio psihičko, fizičko i seksualno nasilje nad vršnjacima i izdvojili su ga. Sad su roditelji došli u školu i zahtijevali da se vrati na nastavu, a učiteljica se uplašila, kaže odvjetnica

VIDEO

Osnovna škola u Zagrebu u četvrtak ujutro bila je pod opsadnim stanjem, a intervenirala je i policija. Kako doznajemo od dobro upućenih izvora, učiteljica se s učenicima zaključala u razred nakon što su roditelji 9-godišnjaka, koji mjesecima terorizira ostale vršnjake, zahtijevali da se priključi nastavi s njima. Kako tvrde roditelji ostale djece i odvjetnica Anamarija Vegar, dječak je zadnja dva mjeseca izdvojen s nastave i s njim rade u knjižnici jer je skoro dvije godine vršio psihičko, fizičko i seksualno nasilje nad vršnjacima. Situacija je eskalirala nakon što su roditelji dječaka danas došli u školu i zahtijevali da dječak uđe u razred.

- Roditelji s njim stoje pred školom i ne žele otići. Ravnateljica je pozvala policiju, a profesori im ne daju da uđu na kat. Učiteljica se s djecom zaključala u razred. Nije im rekla zašto, već ih je zaštitila i rekla im da vježbaju protokol kao za potres i za druge situacije i da je policija dolje iz drugih razloga. Tako da su djeca smirena i ne znaju pravi razlog - doznali smo od nekoliko roditelja škole. 

Taj je dječak od ožujka izdvojen iz razreda, ali je i dalje boravio u školi. 

Odvjetnica: Vrši nasilje već dvije godine

Odvjetnica Anamarija Vegar došla je danas pred školu i rekla da dječak već skoro dvije godine vrši nasilje i da je danas situacija eskalirala. 

- Ne štite se interesi tog djeteta kao ni djece koja su žrtve nasilja. Zamislite da žrtvi silovanja kažu da sad mora s njim spavati u krevetu, to ne koristi nikome. Koliko znamo, roditelji nisu mogli imati uporište u nikakvoj odluci da se taj dječak vrati u razred jer tu odluku, koliko znamo, nitko nije donio - rekla je odvjednica Vegar.

Kako doznajemo, dječak je bio smješten u knjižnicu i pratio je nastavu online na računalu, a uz njega je stalno jedan učitelj. Dječak je uvijek bio u pratnji odrasle osobe i nije jeo u isto vrijeme kad i učenici iz njegovog razreda, ali djeca se nisu usuđivala odlaziti u knjižnicu.

‘Začepi gubičetinu‘, ‘kurvo‘, ‘lešinarko‘, ‘debela kravo‘, neke su od uvreda kojima je mjesecima svakodnevno ‘častio‘ svoje vršnjakinje u razredu. Užanute djevojčice maltretirao je, zlostavljao i seksualno uznemiravao, a snimao ih je i mobitelom.

Isto je činio i dječacima, a pritom ih je jako udarao po leđima i šakom u glavu u nekoliko navrata, a znao je i prijetiti da će nastradati njihovi mame i tate. Dječaka sitnije građe bacao je u zrak, a drugog je tako jako gurnuo da je lupio glavom u rub stola i dobio je podljev pod okom.

Dječak je u školu došao lani nakon fizičkog nasilja u prethodnoj školi. U početku njegovi vršnjaci nisu prijavljivali nasilno ponašanje, bio je nov, mislili su da se nije prilagodio.

Oglasili se ministarstvo i policija

PU zagrebačka dobila je dojavu o problemima u školi, poslali su patrolu, no nisu utvrdili nikakve elemente prekršaja niti kaznenog dijela. A iz Ministarstva obrazovanja kažu da ih je ravnateljica škole izvijestila o tijeku događanja i poduzetim mjerama. 

- Sigurnost učenika niti u jednom trenutku nije bila ugrožena. Reakcija učiteljice, zaključavanje razreda, bila je preventivna da se spriječe moguće neugodnosti za učenike. Nakon dolaska policije i udaljavanja roditelja iz škole, nastava je normalno nastavljena za sve učenike -kažu iz Ministarstva i dodaju da su u kontaktu sa školom u pružanju savjetodavne i druge pomoći.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Strava u Zagrebu: Mladić (18)  na Trgu htio zaklati muškarca! Zarezao ga je bocom po vratu
IZABRAO SLUČAJNU ŽRTVU

Strava u Zagrebu: Mladić (18) na Trgu htio zaklati muškarca! Zarezao ga je bocom po vratu

Ozlijeđenom muškarcu liječnička je pomoć pružena u Kliničkoj bolnici Zagreb. Lakše je ozlijeđen, objavila je zagrebačka policija. Mladića su priveli

Supruga EU parlamentarke u Italiji našli su mrtvog u autu s plastičnom trakom oko vrata
UŽAS U PALERMU

Supruga EU parlamentarke u Italiji našli su mrtvog u autu s plastičnom trakom oko vrata

Angelo Onorato (56) pronađen je na vozačevom mjestu svog automobila s plastičnom trakom oko vrata. Da nešto nije u redu, supruga je posumnjala nakon što joj nije odgovorio na uzastopne pozive
Ako dobijete ovakvu poruku, nemojte je otvarati! Hrvatska pošta poslala važno upozorenje
OPREZ!

Ako dobijete ovakvu poruku, nemojte je otvarati! Hrvatska pošta poslala važno upozorenje

Preko SMS poruka širi se lažna obavijest o nemogućnosti dostave paketa zbog nepotpunih informacija