Obavijesti

News

Komentari 157

Opsadno stanje u Vinogradskoj: Koronu ima i šef anestezije

Opsadno stanje u Vinogradskoj: Koronu ima i šef anestezije
1

Novi slučaj zaraze koronavirusom u KBC-u Sestre milosrdnice. Zaražen je i pročelnik Zavoda za anesteziologiju, intenzivnu medicinu i liječenje boli...

VIDEO

Korona virusom zaražen je i pročelnik Zavoda za anesteziologiju, intenzivnu medicinu i liječenje boli KBC-a Sestre milosrdnice, a njegov nalaz pokazao se pozitivnim u utorak navečer. Sada u bolnici vlada opsadno stanje jer je zaraženi pročelnik s mnogim kolegama bio u kontaktu, kao i s pacijentima. 

Specijalizant Vinogradske ima koronu: 160 radnika u izolaciji!
Specijalizant Vinogradske ima koronu: 160  radnika u izolaciji!

Ravnatelj bolnice, prof.dr. Zovak, kaže da se testiraju svi kolege, kao i pacijenti s intenzivne, i prava slika stvari bit će jasnija danas tijekom večernjih sati. Dobro je što u ovom trenutku nitko nema simptome bolesti. Hitni prijem pacijenata funkcionira, s tom razlikom što se operacije i hitni zahvati sada obavljaju na izoliranom odjelu, koji je pripremljen upravo za tu svrhu. Veliki broj zaposlenika je u samoizolaciji, pa će se od kuće povući dio ljudi iz rezervnog tima, koji je posljednjih dana bio kod kuće na čekanju. 

Također, mladi specijalizant sa Zavoda za dijalizu KBC-a Sestre milosrdnice pozitivan je na korona virus, i sada je zbog toga 160 zaposlenika bolnice u samoizolaciji, potvrdio nam je ravnatelj Vinogradske prof.dr. Mario Zovak.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Specijalizantov nalaz pokazao se pozitvnim prije pet dana. Odmah su testirani i svi pacijenti na Zavodu, kaže ravnatelj, no srećom, testovi pacijenata su negativni. Kao što smo spomenuli, u izolaciji je sada čak 160 zaposlenih, po preporuci epidemiologa, jer su se uzeli u obzir svi mogući kontakti s mladim liječnikom. Ipak, ravnatelj kaže da bolnica normalno funkcionira, a u pomoć su im došla dva liječnika i osam sestara iz Kliničke bolnice Dubrava.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

02:55

Nije posve sigurno gdje se mladi specijalizant zarazio, s obzirom da je epidemija došla u fazu kada nije više riječ o pojedinačnim slučajevima za koje se sigurnošću moglo utvrditi gdje su došli u dodir s virusom. Zna se samo da je mladi liječnik prije nekog vremena bio u kontaktu sa zaraženim liječnicima iz KB Dubrava.

- Istina, veliki je broj zaposlenika sada u samoizolaciji, no s obzirom da smo maksimalno smanjili broj hladnih prijema, imamo dovoljno osoblja. Situaciju sa Zavodom za dijalizu već smatramo riješenom. Ujedno, organizirali smo kompletno bolničko osoblje u dva tima, na način da jedan tim radi dva tjedna, a drugi je za to vrijeme kod kuće. Zbog takve organizacije imamo drugi tim sada spreman da preuzme posao od ekipe koja je posljednjih dana bila u bolnici – kaže prof.dr. Zovak.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 157
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača
NAJVEĆA IZLAZNOST U 24 GODINE

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača

U usporedbi s proteklim godinama, ova izlaznost je za šest postotnih poena viša nego 2020. godine, 5,3 posto više nego 2016. godine, a premašila je čak i rekordnu 2015. godinu kada je do 11.30 sati glasalo 21,55 posto
Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...