News

Komentari 0

Optužili muškarca (66) zbog pokušaja silovanja, prijetnje i sprječavanja dokazivanja

Optužili muškarca (66) zbog pokušaja silovanja, prijetnje i sprječavanja dokazivanja

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu ​podiglo je optužnicu protiv 66-godišnjaka kojeg terete da je pokušao silovati 21-godišnju djevojku

A potom je pod prijetnjama da će nauditi njoj i tužitelju koji ga istražuje tražio da promijeni raniji sudski iskaz.

​Optužnicom ​mu se na teret stavlja da je, sredinom siječnja ​ove godine na splitskom području, pokušao silovati ​21-godišnjakinju "protivno nje​noj volji i usprkos njenom odbijanju".​

​Potom je u razgovoru s ​21-godišnjakinjom, nakon što je od nje tražio da promijeni iskaz u postupku pred sudom, izrekao riječi prijetnje i kazao da će nauditi zamjeniku državnog odvjetnika koji zastupa optužnicu protiv njega zbog silovanja​.

Tijekom razgovora s ​21-godišnjakinjom tražio je da "promijeni svoj iskaz i neistinito iskazuje u kaznenom postupku koji se vodi protiv njega pred Županijskim sudom u Splitu na temelju optužnice Županijskog državnog odvjetništva u Splitu zbog kaznenog djela silovanja. Okrivljenik joj je govorio riječi koje su kod nje, zajedno s onime što je rekao za zamjenika državnog odvjetnika, izazvale osjećaj straha", navodi tužiteljstvo.

U optužnici je predloženo da se 66-godišnjaku produlji istražni zatvor zbog opasnosti da bi "boravkom na slobodi mogao nastaviti s činjenjem kaznenih djela​", izvijestilo je državno odvjetništvo.

Najčitaniji članci