News

Komentari 0

Optužili skupinu dilera: Drogu skrivali i u suhozidu kod Splita

Optužili skupinu dilera: Drogu skrivali i u suhozidu kod Splita

Okrivljenike, kojima u priopćenju navodi samo inicijale, tužiteljstvo tereti da su iz iskopanih rupa u suhozidu uzimali naručenu drogu koju su razdjeljivali na manje paketiće i prodavali na ilegalnom tržištu

Uskok je u srijedu podigao optužnicu protiv šesteročlane zločinačke organizacije koja je od sredine veljače do kraja srpnja 2020. u suhozidu skrivala i potom preprodavala drogu, uglavnom amfetamine, heroin i marihuanu, milijunske vrijednosti.

Optužnica podignuta pred Županijskim sudom u Splitu tereti Kristiana Antona Barišića (25), Bepa Reića (27), Marka Fapala (28), Antonija Radanovića (23), Anamariju Vušković (26) i Henrika Jarca (31) da su radi kontinuirane nabave većih količina amfetamina, heroina i marihuane te njihove daljnje prodaje na području Hrvatske, nabavljali drogu koju su skladištili u suhozidima kod mjesta Vučevica.

Okrivljenike, kojima u priopćenju navodi samo inicijale, tužiteljstvo tereti da su iz iskopanih rupa u suhozidu uzimali naručenu drogu koju su razdjeljivali na manje paketiće i prodavali na ilegalnom tržištu. Pritom su u međusobnoj komunikaciji koristili za to posebno nabavljene mobitele i internetske aplikacije, dodao je Uskok.

Tužiteljstvo je preciziralo da su okrivljenici od 14. veljače do 29. srpnja 2020. prodali najmanje 3724 grama amfetamina za najmanje 372.400 kuna, 1038 grama heroina za najmanje 415.000 kuna i 3000 grama marihuane za najmanje 240.000 kuna.

Uskok je dodao da su policajci u suhozidu pronašli i oduzeli 1026 grama amfetamina, 1162 grama heroina i 435 grama punila za povećanje mase heroina. Uz to, policajci su kod Bepa Reića i Anamarije Vušković pronašli 25 grama marihuane.

Reića se tereti i da je prema uputama Kristiana Antona Barišića zajedno s Anamarijom Vušković otputovao u Srbiju odakle je prokrijumčario najmanje kilogram amfetamina kojeg je sakrio u suhozidu. Također, Reića se tereti i da je nabavio laboratorij za proizvodnju marihuane koju je postavio u stanu u Splitu, a u kojem su policajci pronašli 69 sadnica kanabisa.

Pored navedenog, optužnica tereti Marka Fapala za prodaju devet tableta lijeka Suboxone i 21 grama kokaina koje su policajci pronašli i oduzeli.

Najčitaniji članci