Obavijesti

News

Komentari 1

Optužnica protiv otmičara sina Vladimira Zagorca: Koristio je podatke pokojnog invalida

Optužnica protiv otmičara sina Vladimira Zagorca: Koristio je podatke pokojnog invalida

Ivana Icu Matekovića tereti da je pod vjetrobranom Range Rovera istaknuo znak pristupačnosti izdan na tuđe ime kako bi u Zagrebu parkirao na mjestu za invalide

VIDEO

Ivan Ico Mateković (50), jedan od otmičara  sina generala Vladimira Zagorca, ponovno ima problema sa zakonom. Ovoga puta optužnicom Općinskog državnog kaznenog odvjetništva terete ga za nedozvoljenu uporabu osobnih podataka jer je s unutarnje strane vjetrobranskog stakla Range Rovera neovlašteno istaknuo znak pristupačnosti izdan na ime pokojnog F. I. kako bi parkirao na mjesto za invalide. 

Bilo je to 3. veljače 2022. u vremenu od 11.30 do 11.50 sati na raskrižju ulica Runjaninove i Crnatkovačke u Zagrebu. Prije podizanja optužnice policajci I. Postaje prometne policije Zagreb su na mjestu navedenom u optužnici zatekli okrivljenika o čemu su sačiniili izvješće o utvrđenom činjeničnom stanju. Također, fotografirali su Range Rover sa znakom pristupačnosti, kojega su istog dana privremeno oduzeli od Matekovića. Od nadležnih tijela Grada Zagreba pribavili su dokumentaciju o onome kojemu je izdan navedeni znak pristupačnosti, pribavili izvadak iz matice umrlih za  F. I., kao i ispitali Matekovića u policiji. Na ispitivanju se branio šutnjom. 

Kriminalističkim istraživanjem utvrdili su da je konkretni znak pristupačnosti rješenjem nadležnog gradskog ureda dodijeljen F. I. na vrijeme od 19. prosinca 2020. do 19. prosinca 2025., dok Ivan Mateković nikada nije zatražio niti je imao izdan znak pristupačnosti. Uvidom u izvadak iz matice umrlih utvrdili su da je F. I. preminuo 15. prosinca 2021. 

- U čl. 6. Uredbe propisano je da je obrada podataka te prijenos i stavljanje na raspolaganje zakonita samo ako je ispitanik dao privolu na obradu podataka ili je obrada nužna radi izvršavanja ugovora u kojoj je ispitanik stranka, radi poštivanja pravnih obveza te ako je to potrebno radi zaštite javnog interesa, što ovdje nije slučaj - pojašnjava tužiteljstvo. 

Od suda traže i da mu se trajno oduzme znak pristupačnosti kako ga ne bi mogao ponovno upotrijebiti. Optužnica na sudu još treba proći potvrđivanje.

Mateković, koji ima prebivalište u Njemačkoj, jednu kaznenu prijavu "zaradio" je i u listopadu nakon što je 6. listopada oko 9.30 sati navodno napao vozača Hitne pomoći koji je pomagao njegovoj ozlijeđenoj supruzi (52). Naime, vozač (19) teretnog vozila u Ulici Medveščak neoprezno je vožnjom unatrag na pješačkom prijelazu naletio na pješakinju. Na mjesto nesreće ubrzo je stigla ekipa Hitne pomoći, koja je ozlijeđenu pješakinju smjestila u kombi. Ubrzo nakon stigao je Mateković, koji je htio ući u kombi.

Prema izjavama svjedoka, bio je nasilan i agresivan, te je vozača udario i šakom i zaprijetio mu. Policija ga je prijavila za prisilu prema 43-godišnjem zdravstvenom radniku i za prijetnje smrću. Dežurni sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu odredio mu je mjere opreza, zabranu približavanja vozaču na 200 metara i zabranu kontaktiranja s njim.

Na ispitivanju je, pisao je Jutarnji list, sve porekao te kazao da je vozača u komešanju možda slučajno udario prstenom koji nosi na ruci.

Teretili su ga i za sprječavanje dokazivanja odnosno da je bankarima Erste banke, kao svjedocima višemilijunske prevare, preko aplikacije Viber slao jezive poruke. Za te je optužbe na Općinskom kazenom sudu bio nepravomoćno oslobođen, no presudu je početkom prošle godine ukinuo viši sud.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...
Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju
FOTOGRAFIJA PRIVOĐENJA

Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju

Zagrebačka policija izvijestila je o detaljima teškog ubojstva na Črnomercu