News

Komentari 1

Originalno skijaško natjecanje prvi put u Hrvatskoj: Na Platku se ovaj vikend vozio - SkiBike

Originalno skijaško natjecanje prvi put u Hrvatskoj: Na Platku se ovaj vikend vozio - SkiBike

SkiBike kao sport nastao je krajem '80. u SAD-u, da bi preko Austrije bio doveden u Europu 2005. godine. Od tada neprestano okuplja sve više entuzijasta i natjecatelja

Popularno primorsko goransko skijalište na Platku, ovog vikenda ugostilo je originalno natjecanje SkiBike na snijegu. Tako je staza Radeševo postala prvi domaćin ovog neobičnog adrenalinskog sporta u Hrvatskoj Riječ je o zanimljivom sportskom natjecanju, koji spaja biciklizam i skijanje, na specifičnim "biciklima za skijanje" koji umjesto kotača imaju skije.

- Prvi smo skijaško-biciklistički klub u Hrvatskoj te smo tako dobili priliku organizirati prvo međunarodno natjecanje u ovom sportu u Hrvatskoj. Tko do sada nije čuo za Platak, nakon ovog sigurno će za njega znati - poručuju iz Skibike kluba Croatia, koji je, pod pokroviteljstvom PG županije i Općine Čavle, zaslužan za dovođenje natjecanja na snježne padine nadomak Rijeke i mora.

Inače, navedeni sport nastao je krajem '80. u SAD-u, da bi preko Austrije bio doveden u Europu 2005. godine. Od tada neprestano okuplja sve više entuzijasta i natjecatelja koji su uglavnom profesionalni vozači downhilla većinom, pod ugovorom s Red Bull-om. Inače, cijena jednog skibikea je oko 15 tisuća kuna.

- Dolazak skibike spektakla na Platak znači i promociju našeg sportsko-rekreacijskog centra, kao i kraja uopće. Vijesti s ovog natjecanja obići će Europu te stići do Amerike te sam sigurna da će stoga generirati i neka nova natjecanja, sve u interesu razvoja turizma i gospodarstva. S obzirom da ovaj sport ne iziskuje skijaško predznanje, vjerujem da je ovo prilika svima da se okušaju uživajući u ovom nezaboravnom iskustvu - smatra načelnica Općine Čavli Ivana Cvitan Polić.

Da je zanimanje za ovu vrstu adrenalina veliko svjedočili su mnogobrojni posjetitelji, koji su se došli okušati u ovoj neuobičajenoj vožnji po snježnom pokrivaču.

- Ludo, lako i uzbudljivo! Nikad nisam ni pomišljao da bih mogao voziti bicikl po snijegu. Baš je gušt - kazao nam je nasmijani skijaš, koji je do sad, kaže, jurio samo običnim skijama i snowboard-om. 

Najčitaniji članci