Obavijesti

News

Komentari 2

Osam ljudi poginulo u eksploziji pirotehnike u vjerskoj procesiji

Eksplodiralo je u zoru ispred crkve u Tequisquiapanu, u državi Queretaru, u središtu zemlje, gdje su stanovnici organizirali procesiju. Poginula su i dvojica dječaka od 11 i 12 godina

VIDEO

U eksploziji vatrometne rakete na vjerskoj procesiji u utorak poginulo je najmanje osmero ljudi, a pedesetak je ozlijeđeno ispred samog ulaza u crkvu, 145 km od Ciudad de Mexica, objavile su mjesne vlasti.

Eksplozija se dogodila u zoru ispred crkve u Tequisquiapanu, u državi Queretaru, u središtu zemlje, gdje su stanovnici organizirali procesiju.

- Nešto se pokvarilo i stvar je eksplodirala, rekao je novinarima čelnik hitne medicinske službe u toj državi, dodajući da su poginula dvojica dječaka od 11 i 12 godina.

Na videosnimci koja kruži društvenim mrežama vide se hodočasnici koji uz glazbu idu prema ulazu u crkvu, kada iznenada velika eksplozija izaziva paniku i vrisku ljudi.

Nesreće povezane s pirotehničkom industrijom nisu rijetkost u Meksiku gdje je običaj da se vjerski blagdani slave uz vatromet.

Najmanje su 24 osobe poginule u srpnju u Tultepecu, u okolici Ciudad de Mexica, gdje je velika tržnica pirotehničkih sredstava. Ista je tržnica bila poprište tragične eksplozije u prosincu 2016., nekoliko dana prije Božića, u kojoj je poginulo 42 a ozlijeđeno 70 ljudi.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a