Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
21 komentara

Oscar (2) ima Einsteinov IQ i primili su ga u Mensu

Oscar Wrigley progovorio je s devet mjeseci, a s 18 je već znao abecedu. S dvije godine njegov je rječnik već obuhvaćao tisuće riječi. Voli i glazbu

24sata/ilustracija
Foto: 24sata/ilustracija
21 komentara

Oscar Wrigley iz engleskog grada Readinga najmlađi je dječak u Britaniji primljen u organizaciju Mensa koja okuplja ljude s visokim IQ-om. Ima dvije godine i pet mjeseci. Njegov je IQ najmanje 160, čime se našao u društvu Einsteina i Stephena Hawkinga.
- Oscar je nedavno meni i mojoj ženi pričao o reproduktivnom ciklusu pingvina - kaže njegov otac Joe (29). On i njegova supruga Hannah (26) imaju prosječni kvocijent inteligencije, no Oscarov je ujak krenuo na fakultet kad je imao samo 13 godina.
- Oscar pokazuje veliki potencijal. Pretvoriti taj potencijal u postignuća veliki je izazov za njegove roditelje i mi smo oduševljeni što su izabrali Mensu da im pomogne - rekao je direktor John Stevenage.
Oscar je progovorio s devet mjeseci, a s 18 je već znao abecedu. S dvije godine njegov je rječnik obuhvaćao tisuće riječi, dok njegovi vršnjaci znaju oko pedeset. Roditelji kažu da pokazuje dar za glazbu. Za Božić je tražio saksofon.
Najmlađi član Mense je djevojčica Elise Tan Roberts iz Edmontona koja ima dvije godine i četiri mjeseca. Primljena je prošle godine, a njezin IQ je 154.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message