Obavijesti

News

Komentari 0

Osijek digitalizira plinomjere

Osijek digitalizira plinomjere
1

To je najveći hrvatski IoT projekt (projekt Interneta stvari), kažu u IoT Net Adrije te iznose da je to jedna od ključnih tehnologija digitalne transformacije kojom se omogućava i napredna analitika

VIDEO

U Osijeku je u suradnji nekoliko IT tvrtki i HEP Plina pokrenut IoT projekt digitalizacije plinskih brojila s ciljem da se do kraja godine, uz primjenu pametnih uređaja, daljinski očitavaju plinomjeri i smanje troškovi terenskog očitavanja, izvijestili su u utorak iz tvrtke sudionice u tom projektu IoT Net Adrije.

To je najveći hrvatski IoT projekt (projekt Interneta stvari), kažu u toj tvrtki te iznose da je to jedna od ključnih tehnologija digitalne transformacije kojom se omogućava i napredna analitika i podizanje razine korisničkog iskustva.

Tvrtka Iot Net Adria kao hrvatski operator globalne tvrtke Sigfoxa u tom projektu omogućava spajanje na mrežu IoT-a, HEP Telekomunikacije pružile su uslugu prihvata podataka na platformu za obradu podataka, dok je senzor koji se instalira na već postojeća plinska brojila i šalje očitanja nekoliko puta dnevno razvila tvrtka Byte Lab, a tvrtke Multicom i Axis provele su integraciju projekta.

Izvršni direktor HEP-Plina Damir Pećušak poručio je da je partnerstvo tvrtki u integraciji, razvoju hardvera i softvera rezultiralo brzom realizacijom i osiguravanjem skalabilnosti, pohvalivši IoT Net Adriju iz Sigfoxovog ekosistema za nadležnost i predanost. Ocijenio je i da će se u sklopu tog projekta razviti "isplativ i pouzdan automatizirani plinomjer".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Izvršni direktor IoT Net Adrije Ranko Režek istaknuo je, pak, veliku važnost tog projekta za čitavu plinsku industriju.

"To će omogućiti ozbiljnu transformaciju plinske industrije i povećati vrijednost u cijelom lancu, od distributera do krajnjeg korisnika. Projekt plinomjera HEP Plina prvi je primjer prednosti koju 'IoT connectivity' dovodi do implementacije velikih razmjera. Mješavina pametnih uređaja, globalna IoT mreža i sposobnosti platformi omogućavaju komunalnim tvrtkama brzo i sigurno spajanje čitača bilo gdje u državi i tako povećaju učinkovitost, održivost i zadovoljstvo kupaca", poručio je Režek.

Projekt digitalizacije HEP Plina pokrenut je na području grada Osijeka na nekoliko tisuća plinskih brojila, pri čemu su korištena hrvatska rješenja hardvera i softvera razvijenih u IT tvrtkama, a očekuje se da će to HEP Plinu omogućiti i pristup strukturiranim i orkestriranim informacijama, kao i lakše i brže donošenje poslovnih odluka.

Korisnicima usluge HEP Plina projekt digitalizacije omogućuje, pak, uvid u realnu potrošnju, procjene troškova potrošnje kao i analitiku povijesnih i trenutnih podataka.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Golob: 'Plenković će sigurno formirati novu vladu'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Golob: 'Plenković će sigurno formirati novu vladu'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...
Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke