News

Komentari 0

Osijek: Muškarac (25) prodao maloljetniku marihuanu pa ga je napao i htio iznuditi novac

Osijek: Muškarac (25) prodao maloljetniku marihuanu pa ga je napao i htio iznuditi novac

Okrivljenik je, navodi tužiteljstvo, u večernjim satima 27. veljače u Đakovu presreo maloljetnika i zatražio da mu preda 300 eura koje mu duguje za marihuanu

Zbog sumnje da je maloljetniku prodao marihuanu pa ga potom fizički napao, pokušavajući iznuditi novac, osječko Županijsko državno odvjetništvo pokrenulo je istragu protiv 25-godišnjaka kojemu je sudac istrage odredio istražni zatvor, izvijestilo je u utorak tužiteljstvo.

Sumnja se da je 25-godišnjak početkom veljače u Đakovu, svjestan da je prodaja droge zabranjena i da je oštećenik dijete, odnosno osoba koja nema navršenih 18 godina, na autobusnom kolodvoru prodao maloljetniku 50 grama marihuane za 300 eura koje mu je trebao predati u roku od dva tjedna.

Uzeo mu je mobitel

Okrivljenik je, navodi tužiteljstvo, u večernjim satima 27. veljače u Đakovu presreo maloljetnika i zatražio da mu preda 300 eura koje mu duguje za marihuanu. Kako maloljetnik nije imao novac otvorenim ga je dlanom udario u lice, a potom još dva puta šakom u glavu, nakon čega mu je uzeo mobitel i zadržao ga.

Protiv okrivljenog 25-godišnjaka sudac istrage osječkog Županijskog suda odredio je istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela, a tereti ga se se za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama te iznudu, napominje tužiteljstvo.

Najčitaniji članci