News

Komentari 150

Osječki suci nakon Mamićevih optužbi: 'Sve smo rekli u odluci'

Osječki suci nakon Mamićevih optužbi: 'Sve smo rekli u odluci'

Mi smo rekli sve u svojoj odluci: potvrdili smo drugu optužnicu i odredili istražni zatvor, rekao je sudac Zvonko Vekić nakon optužbi bjegunca Z.M. da im je nosio novac

Nakon što je Z.M., pravomoćno osuđeni bjegunac od hrvatskog pravosuđa, prozvao Đuru Sessu i rekao da je sucima iz Osijeka dao pola milijuna eura i da ima svjedoke za to, o svemu su se oglasili i osječki suci koji negiraju te navode.

- Nemam komentara, stvarno! Mi smo rekli sve u svojoj odluci: potvrdili smo drugu optužnicu i odredili istražni zatvor. U Dubaiju jesam bio, ali ne s njim, zet mi je tamo radio kao liječnik – kratko je za Večernji list rekao sudac Zvonko Vekić.

- Neću ništa reći, nemam volje ni želje da se suočavam s njim na taj način - dodao je.

Sudac Darko Krušlin koji je mamiće i osudio rekao je: "Efikasnost provedenog postupka, kvaliteta napisane odluke i činjenica da je odluka potvrđena na Vrhovnom sudu, dovoljno govori o utemeljenosti njegovih navoda. Nemam volje i želje suočavati se s njim na toj razini.".

Predsjednik osječkog Županijskog suda Zvonko Vrban pak nije ništa htio komentirati te je rekao da sve mora još jednom preslušati.

- Samo se nadam da će se sve što je rečeno istražiti i da će se utvrditi što je od toga istina, a što nije - dodao je Vrban.

Podsjetimo, Mamić je danas prozivao Đuru Sessu i rekao da mu je nosio novac, a rekao je i da je davao novac sucima Županijskog suda u Osijeku.

 - Zvonko Vekić, sudac Županijskog suda u Osijeku. Njemu sam dao preko 500.000 eura za suce Krušlina i Kvesića. Bio je u mojoj kući na Tuškancu. Bio je sa nekim svojim sucima šest puta u BiH kod mene. Ja imam svjedoke za sve to. Bio je sa svojom prijateljicom kod mene. Predao sam mu opet u prisustvu nekih ljudi i moje žene novac za to i to.

- Moram vam reći da sam ranije govorio o šest inkriminiranih sudaca. Onda sam odustao, želio sam poštivati hrvatske institucije. Moj odvjetnik Miljević je već nudio suradnju hrvatskom državnom odvjetništvu i USKOK-u. Spreman sam podvrgnuti se detektoru laži. Ne znam više što da napravim. I 8. listopada prošle godine sam poslao svoju snimku sa svime ovime što sam vam danas rekao. Ti isti ljudi, Krušlin i Vekić se i danas časte i idu na utakmice Dinama i u Plavom salonu, na mom radnom mjestu, pjevaju 'Ne može nam nitko ništa, jači smo od sudbine' - rekao je.

 

Najčitaniji članci