Obavijesti

News

Komentari 243

Prodanović u šali o jamčevini: 'Ako možete nešto pomoći...'

Prodanović u šali o jamčevini: 'Ako možete  nešto pomoći...'
27

Todorićevi odvjetnici Jadranka Sloković i Čedo Prodanović kažu kako se on nije krio jer su svi znali gdje je. Najavili su i žalbu na odluku o određivanju istražnog zatvora...

VIDEO

POSLJEDNJE INFORMACIJE:

19.10 - Na novinarsko pitanje 'Hoćete li ponuditi još novca za jamčevinu?', odvjetnik Prodanović odgovorio je u šali:

- Ako možete nešto pomoći...

Sloković je samo kratko poručila:

- Razmislit ćemo.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:06

18.20 - Ministri gospodarstva, uprave i financija Darko Horvat, Lovro Kuščević i Zdravko Marić u četvrtak su prije početka užeg kabineta Vlade na Markovu trgu poručili kako vjeruju u institucije Republike Hrvatske i da će Ivica Todorić, koji je u srijedu navečer izručen Hrvatskoj, imati pred hrvatskim pravosuđem pošten i zakonit postupak.

17.55 - Poduzet ćemo sve mjere da Todorić izađe van. Dat će iskaz, dogovorit ćemo termin, vjerojatno idući tjedan, možda srijeda. Rekli su nam kako s obzirom da Todorić nije bio tu ovu godinu se to može tretirati kao bijeg, a mi tvrdimo da nedostupnost u postupku ne znači bijeg. Ovisno o ishodu postupka u Engleskoj, on bi se ionako vratio u Hrvatsku. On se, dakle, zatekao u Engleskoj, rekli su Sloković i Prodanović dodavši kako je Todorić nudio da svjedoči putem video linka iz Londona, ali nikad mu nisu odgovorili, tužiteljstvo nije bilo zainteresirano. 

Kažu kako se Todorić nije krio jer su svi znali gdje je. Najavili su i žalbu na odluku o određivanju istražnog zatvora. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

02:11

17.50 - Završilo je ročište Todoriću. Bivši šef Agrokora ostaje u pritvoru. Pred novinare su izašli odvjetnici Sloković i Prodanović. 

- Nije mu određen pritvor zbog utjecaja na svjedoke, ali određen je zbog opasnosti od bijega. Ponudili smo sve uvjete pod kojima je Todorić bio pušten u Engleskoj, identičnu jamčevinu, sve mjere opreza, ali zaključili smo da hrvatsko i englesko pravo nisu isto i da je ovdje bitno viši standard pa da jamčevina mora biti viša. Mi smo ponudili 118 tisuća funti, rekla je Sloković dodajući da imaju pravo na žalbu.

16.40 - Ročište je počelo.

16.26 - Ivica Todorić u pravosudnom kombiju je stigao u zgradu suda, na stražnji ulaz. Na sud su stigli i Todorićevi odvjetnici Jadranka Sloković i Čedo Prodanović. 

15.55 - Policijski kombi ušao je na parkiralište Županijskog suda, no Ivica Todorić još uvijek nije viđen da ulazi u zgradu. 

14.30 - Stigao je prijedlog obrane za ukidanje istražnog zatvora, a zatim je sud predložio da se produži zbog opasnosti od bijega. Doći će svi na ročište pa će se odlučiti o tome - rekao je glasnogovornik Županijskog suda Krešimir Devčić.

Dodao je da je jedan svjedok, koji se odnosi na Todorića, u Švicarskoj i njegovo svjedočenje će se pokušati dogovoriti videolinkom. On se odnosi na Todorića.

Glasnogovornik Županijskog suda Krešimir Devčić: 'Ivica Todorić dolazi dati iskaz u 16.30'

Posted by 24sata on Thursday, 8 November 2018

14.00 - Kako neslužbeno doznajemo, Ivica Todorić u 16.30 sati dolazi na Županijski sud na Zrinjevcu, a glasnogovornik Županijskog suda Krešimir Devčić medijima će se obratiti u 14:30 sati.

13.15 - Todorićeva odvjetnica Jadranka Sloković tvrdi da nema osnove za istražni zatvor te dodaje da bi ročište trebalo biti relativno brzo. 

- Zapravo nema uvjeta za produženje istražnog zatvora. Ovaj jedan svjedok je nedostupan, ostali su svi ispitali. Hans Christian Jakobsen koji je van Europe, ako je nedostupan, neshvatljivo je da netko kaže da mi možemo doći do njega - kaže Sloković i ističe da smatraju da Todorić nije bio u bijegu.

- Novac sav koji postoji u Agrokoru, je ostao u Agrokoru, nije bilo izvlačenja novca na privatni račun - rekla je Sloković.

Supruga Vesna i odvjetnica Jadranka Slovković posjetile Todorića u Remetincu Reporter: Ivan David Jurić

Posted by 24sata on Thursday, 8 November 2018

12.45 - Fran Olujić, odvjetnik i branitelj Ante Todorića, gostovao je u studiju 24sata.

- Ukoliko postoji još jedan svjedok koji je strani državljanin, to i dalje nije dovoljan razlog da Ivica Todorić ostane u istražnom zatvoru. Naime, ukoliko sud i utvrdi da postoji opasnost od utjecaja na svjedoke, za to postoje drugačije mjere - rekao je Olujić.

"Postoji veoma realna mogućnost da Todorić danas ili sutra izađe na slobodu iz Remetinca" Gost: Fran Olujić, odvjetnik i branitelj Ante Todorića

Posted by 24sata on Thursday, 8 November 2018

11.59 - Jadranka Sloković, odvjetnica Ivice Todorića, kazala je da Todorić neće podnositi osobnu žalbu, jer postoji žalba obrane koja je prije uložena. Tražit će ukidanje istražnog zatvora - rekla je, prenosi N1.

- Todorić je tek sinoć primio rješenje o istražnom zatvoru i ima pravo na tzv. osobnu žalbu o kojoj sudsko izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda treba odlučiti tri dana nakon podnošenja. Tek nakon toga sudac istrage prosljeđuje spis izvanraspravnom vijeću na odluku. Todorić ne mora biti nazočan - pojasnio je glasnogovornik Županijskog suda u Zagrebu Krešimir Devčić, piše HRT. Dodao je kako se Todoriću može odrediti istražni zatvor po nekoj drugoj osnovi. 

11.50 - Vesna Todorić, supruga Ivice Todorića i njegova odvjetnica Jadranka Sloković, stigle su u Remetinec.

POGLEDAJTE GALERIJU:

Zagreb: Vesna Todorić donijela suprugu Ivici osobne stvari u remetinečki zatvor Zagreb: Vesna Todorić donijela suprugu Ivici osobne stvari u remetinečki zatvor Zagreb: Vesna Todorić donijela suprugu Ivici osobne stvari u remetinečki zatvor
6
| Foto: Davor Puklavec/PIXSELL, ilustracija

11.45 - Nisam se čuo s ocem, nisu mi dali jer sve mora biti po zakonu. Majka je došla jučer nakon leta, prespavala u kući i u gradu sređuje stvari. Ne znam kad bi oca mogli pustiti, majka je na to najviše fokusirana, mi pomažemo koliko možemo. Ja se nadam da ćete ubrzo moći pričati s mojim ocem ovako kao sa mnom - rekao je Ivan Todorić koji je u oko 11.40 sati sam ušao u Kulmerove dvore. Cijelo vrijeme je telefonirao, dok je nosio fascikle.

11.35 - ZDO službeno je suca istrage Luburića obavijestio da odustaju od ispitivanja dva svjedoka u istrazi oko Agrokora! - potvrdio je za N1 Ivan Turudić, predsjednik Županijskog suda. 

- Ne bih to izmislio, otkud mi to, nisam to izvadio iz malog prsta - rekao je.

11.25 - Ispred Kulmerovih dvora nema nikoga. Jutros još nitko nije ulazio niti izlazio, javlja naš reporter s terena.

9.35 - Iako se pretpostavljalo da će Todorić u Remetincu biti smješten u jednokrevetnu ćeliju, bivši ravnatelj za zatvorski sustav Miroslav Mihoci jutros je gostujući na Hrvatskom radiju izjavio je kako ima informaciju da je bivši vlasnik Agrokora ipak smješten u ćeliju s još jednom muškom osobom.


Nakon godinu dana Ivica Todorić vratio se iz Engleske u Hrvatsku. Prenoćio je u istražnom zatvoru u Remetincu zbog sumnje da je iz Agrokora izvukao više od milijardu kuna. U četvrtak ga očekuje ispitivanje na istražnom sudu. Todorić je najavio i da će se žaliti na odluku o pritvoru, a ako sud uvaži njegovu žalbu, mogao bi se braniti sa slobode. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:59

Podsjetimo, iako je u aferi Agrokor ukupno 15 osumnjičenih, istražni zatvor bio je odobren jedino za Todorića, čija se obrana žalila na sudsku odluku o pritvoru, ali ta žalba nije ni razmatrana jer je Todorić bio u bijegu. Na slobodu bi, kako se doznaje, mogao izaći nakon što tužiteljstvo sasluša jedinog preostalog svjedoka, ako u međuvremenu ne zatraže njegovo pritvaranje po nekoj drugoj osnovi.

Nobilo: 'Sudski spor u slučaju Agrokor trajat će 20 godina...'
Nobilo: 'Sudski spor u slučaju Agrokor trajat će 20 godina...'

POGLEDAJTE GALERIJU:

Zagreb: Todorić nakon godinu dana izručen Hrvatskoj Zagreb: Todorić nakon godinu dana izručen Hrvatskoj
9
| Foto: Slavko Midžor/Pixsell/Instagram

Pavasović Visković: Velike su šanse da uskoro izađe na slobodu

Odvjetnik Ljubo Pavasović Visković otkrio je u srijedu za RTL da istraga može potrajati još maksimalno šest mjeseci, nakon čega će biti podignuta ili odbačena optužnica. 

'DORH odustaje od ispitivanja jednog ili dva svjedoka u aferi'
'DORH odustaje od ispitivanja jednog ili dva svjedoka u aferi'

- Mislim da su velike šanse da uskoro izađe na slobodu. Držim da bi neko duže trajanje istražnog zatvora bilo bespredmetno. Vjerujem da već za nekoliko dana može izaći. Bliži sam zaključku o danima i tjednima, a ne mjesecima, rekao je, ali i dodao da vjeruje da će suđenje trajati godinama.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 243
VIDEO

'Čekalo se da Knighthead kupi obveznice i odbili Sber banku'
TODORIĆ NA BLOGU

'Čekalo se da Knighthead kupi obveznice i odbili Sber banku'

Ivica Todorić na blogu tvrdi da je Knighthead kupovao obveznice i nakon 9. travnja, a da je na sastanku u travnju odbijena Sber banka, jer se čekalo da Knighthead kupi potrebnu količinu obveznica

NOVA OBJAVA NA BLOGU

Ivica Todorić: Koga zastupa Dolički, Agrokor i Knighthead?

Todorić piše kako pod pritiskom javnosti Dolički brani svoj ugovor i svoj roll up, "zanemarujući činjenicu da se, kao i njegov poslodavac Ramljak, nalazi u neviđenom konfliktu interesa"
DORH izdao europski uhidbeni nalog protiv Ivice Todorića
traži ga policija

DORH izdao europski uhidbeni nalog protiv Ivice Todorića

Sukladno Zakonu o pravosudnoj suradnji u kaznenim stvarima s državama članicama Europske unije, DORH je izdao europski uhidbeni nalog protiv prvookrivljenog hrvatskog državljanina, priopćili su