Obavijesti

News

Komentari 11

Ostavili bebu da umre: Usvojila je žena koja nije mogla roditi...

Ostavili bebu da umre: Usvojila je žena koja nije mogla roditi...
1

Lorraine Nichols je dva puta preživjela rak dojke. Ona i suprug Charles su potrošili stotine dolara na umjetnu oplodnju, a onda su se prestali truditi. Hormoni su mogli samo vratiti bolest...

VIDEO

Hladnog 6. svibnja 2017., njegov je bodi bio mokar, njegova pelena prljava, a partikl pun mrlja. Sklupčan je ležao u pick-upu marke Nissan. Nije imao kapu, dekicu, niti ime. Bio je star manje od tjedan dana i bio je potpuno sam. Nitko nije znao tko ga je i kada stavio u tovarni prostor vozila niti koliko dugo je tamo ležao. Pronašao ga je student (22) koji je čuo plač i odmah je pozvao policiju. Bilo je to u 8.26 sati ujutro po lokalnom vremenu u gradu Tallahassee na Floridi. Odmah su stigli policajci i hitna pomoć. Samo tjedan dana kasnije beba je imala ime, dom i majku koja se o njoj brinula kao da ju ona rodila.

Abandoned baby found alone in truck bed

As a two-time breast cancer survivor, Lorraine knew she'd never have kids of her own. Then a miracle literally showed up at her feet.

Na mjesto događaja, u studentsko naselje prvi su stigli djelatnik hitne službe Steve Suarez i policajka Beth Bascom

- Tog mi je jutra nešto "reklo" da u svoje vozilo stavim opremu koja sadržava tople deke dizajnirane za bebe i djecu. Vidjeli smo da je dječak rođen nedavno i stalno sam mislio na to kako se osamljeno osjećao i koliko mu je bilo hladno u tom vozilu. To je jutro bilo hladno, oko 9 stupnjeva Celzija - kaže Suarez. Bebu su hitno transportirali u bolnicu. Lorraine Nichols nikada neće zaboraviti to jutro. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Beba je bila jako pothlađena i njezina temperatura tijela je bila opasno niska usprkos naporima hitne službe da ju ugriju. Njegova nježna koža se gulila. Bio je star između pet i sedam dana. Bio je pothlađen, gladan i mokar, ali inače je bio zdravo dijete - kaže Lorraine koja radi kao respiratorni terapeut.

Lorraine Nichols je dva puta preživjela rak dojke. Ona i suprug Charles su potrošili stotine dolara na umjetnu oplodnju, a onda su se prestali truditi. Hormoni su mogli samo vratiti bolest. Čim je došla kući, rekla je suprugu da je u bolnicu stiglo napušteno dijete i da ga želi posvojiti. Četiri dana kasnije beba koju su nazvali Caleb "Charlie" je već bila u njihovom domu.   

Napuštene bebe: Ostavili bi ih u kutijama ili zamotali u ručnik
Napuštene bebe: Ostavili bi ih u kutijama ili zamotali u ručnik

- Umjetna oplodnja je za mene mogla biti smrtna kazna. Kada smo se odlučili na posvajanje, rekli su nam da bi to moglo trajati godinama no izgleda da smo pobijedili sve statistike. Očito je Bog za nas imao takav plan i odlučio je da Caleb bude došao k nama - kaže Lorraine. Lorraine (46) je 20 godina mlađa od supruga koji je umirovljen nakon rada u vojnoj službi. U braku su 20 godina. Charles iz prvog braka ima troje djece koje mu je Lorraine pomogla odgojiti. Caleba su službeno posvojili u rujnu 2017. godine. 

- Sve je to bilo nevjerojatno. Caleb će imati dobar život - zaključila je Lorraine, piše eu.tallahassee.com. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović

Slaže li se Vlada PP? Penava je rješenje za ostanak HDZ-a na vlasti. Ovo su glavne prepreke
PENAVA 'NA IZVOL'TE'

Slaže li se Vlada PP? Penava je rješenje za ostanak HDZ-a na vlasti. Ovo su glavne prepreke

Plus+ Ako je Penava spreman uzeti sve što mu Plenković ponudi, u zamjenu za Pupovčev “skalp”, onda imamo vladu
Možemo! i Rijeke pravde imaju više glasova, a devet mandata manje od Plenkovićeva HDZ-a
PROKLETSTVO D'HONDTA

Možemo! i Rijeke pravde imaju više glasova, a devet mandata manje od Plenkovićeva HDZ-a

Izborna matematika kaže da HDZ s partnerima ima 729.864 glasa i 61 mandat, a Rijeke pravde i možemovci u zbroju imaju oko 731.750 glasova. Točno 1886 više od HDZ-a za svega 52 mandata (42+10)