Obavijesti

News

Komentari 17

Ostavio je vrećicu ispred stana: Za curicu čips, za bivšu bomba

Republika Srpska: Goran Vučković (43) iz Seferovaca je u srpnju ove godine pokušao ubiti Suzanu Prerad (34), jer nije željela s njim obnoviti vezu...

VIDEO

Ispred ulaznih vrata stana svoje bivše djevojke ostavio je vrećicu s natpisom "Za Suzanu", u koju je stavio jedan čips namijenjen njenoj kćeri, hepo kocke za potpalu vatre, malo sitnih drva za potpalu i maskiranu ručnu bombu M52, koju je posebno skrio u koru od drveta. To stoji u optužnici protiv Gorana Vučkovića (43), iz Gradiškog mjesta Seferovci u Republici Srpskoj, koja ga tereti da je u srpnju u Aleksandrovcu, kod Laktaša, pokušao ubiti Suzanu Prerad (34), jer nije željela s njim obnoviti vezu, pišu Nezavisne novine.

On je, kako stoji u optužnici koju je podiglo Okružno javno tužiteljstvo Banjaluka, a potvrdio banjalučki Okružni sud, bombu bivšoj djevojci ostavio u srpnju, a prethodno je u lipnju tri puta dolazio u kuću Suzane Prerad, ostavljajući dojam da je sve u redu i da joj ništa ne zamjera.

Bombu je, dakle, sakrio u koru drveta i tako je prikrio da Preradova nikako nije mogla znati za nju, a pritom joj je ostavio i papirić s porukom "Od druga, poz", računajući da će ostavljenim porukama potvrditi povjerenje djevojke u bezazlenost poklona.

- Znao je da će oštećena kad tad ostavljeni 'poklon' upotrijebiti za potpalu vatre i da će bomba pod utjecajem vatre eksplodirati, što se i dogodilo kada je je ona 16. srpnja, oko 16.30 sati, zbog izuzetno hladnog vremena, sadržaj iz vrećice stavila u peć u dnevnom boravku stana - navedeno je u optužnici.

Nesretna djevojka potom je potpalila vatru, a kada je kleknula ispred peći, ručna bomba M52 je eksplodirala.

- Uslijed eksplozije, dijelovi peći i bombe su oštećenoj nanijeli teške ozljede u vidu eksplozivne rane u predjelu lica i razdernonagnječnu ranu lijeve šake s opekotinama tog dijela ruke - stoji u optužnici, te se naglašava da je Preradovu pokušao ubiti na krajnje podmukao način.

Optužnica ga, također, tereti i da je neovlašteno držao oružje i municiju čije držanje građanima uopće nije dozvoljeno, a riječ je o dvije vojne puške M48, 16 metaka, te ručnu bombu M52.

Preradova je, inače, razvedena i ima desetogodišnju kćer, koja je, u vrijeme eksplozije, bila kod oca.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...

Heroji: Znali da im prijeti bolna smrt, ušli su ispod reaktora...
FELJTON: ČERNOBIL, 3. DIO

Heroji: Znali da im prijeti bolna smrt, ušli su ispod reaktora...

Hrabro su ušli ispod reaktora i ispustili vodu, ali i tamo su prošli pravu dramu jer su ostali bez svjetla. Iako su znali da riskiraju bolnu smrt od radijacije, otišli su i spasili svijet od još veće katastrofe...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.