Obavijesti

News

Komentari 39

Oštećena je crkva u Remetama

Oštećena je crkva u Remetama

U crkvi i svetištu Majke Božje Remetske još popravljaju posljedice zagrebačkog potresa, a sad su objavili kako su jutros osjetili posljedice potresa koji je pogodio Sisak i Petrinju

Opet je popucala žbuka, opet su pali dijelovi pogotovo na slavoluku koji je najkritičniji. Nalazimo se u Božićnom vremenu. I Božić nam govori o radosti i uvijek će govoriti o radosti da se ne bojimo ničega, nego da svoj život znamo predati u Božje ruke - napisali su na Facebook stranici crkve u Remetama objavivši fotografije oštećenja.

POGLEDAJTE VIDEO: Potres zatresao Petrinju i Sisak

Pokretanje videa ...

Kažu kako su popadali već ranije oštećeni dijelovi žbuke oko slavoluka crkve kojeg su nakon zagrebačkog potresa morali radi stabilnosti osigurati potpornim stupovima. Prezbiterij i glavni oltar su prekriveni skelom te zbog toga nisu uočili moguća oštećenja.

Vjernici su komentirali kako su oduševljeni župnikom koji je unatoč svemu završio svetu misu koju je u trenutku potresa predvodio, a većina ih zaziva Božji blagoslov i zaštitu grada, Hrvatske i svijeta od mogućih daljnjih potresa.

U Petrinji su velika oštećenja
U Petrinji su velika oštećenja

Potres od 5 Richtera pogodio je u ponedjeljak u 6:28 sati središnju Hrvatsku. Epicentar je bio 12 kilometara jugozapadno od Siska. U 7:50 bio je još jedan od 4,7 Richtera, a potom i još jedan od 4,1.

Najjače se osjetilo u Sisku, Petrinji i okolici. Snažno se osjetilo i u Zagrebu.

POGLEDAJTE TRENUTAK POTRESA: