Obavijesti

News

Komentari 28

Ostvarili su im se snovi: Na dar su za blagdane dobili posao

Ostvarili su im se snovi: Na dar su za blagdane dobili posao
4

Nakon što su dugo bili bez posla, tri radnika Zlatko, Ladislav i Slobodan vratila su se u formu. Početkom prosinca zaposleni su na uređenju Društvenog doma

VIDEO

Koliko još vreća cementa ima? Ajmo, malo brže s time, dečki, opet se vučete, govori smješkajući se Ladislav Razum (62) kolegama Slobodanu Polovini (55) i Zlatku Hasanoviću (55). Oni mu šaljivo odgovaraju:

- Nije nama ništa teško, primi se i ti posla.

Uvijek raspoložen trojac već mjesec dana uređuje Društveni dom u Donjoj Kupčini blizu Zagreba. Okrečili su zidove, postavili keramičke pločice i sanitarije u kupaonici, a ni stolarski radovi nisu im strani. Svi su godinama bili prijavljeni na Hrvatskom zavodu za zapošljavanje (HZZ-u), a sad su konačno dobili posao i priliku vratiti se u formu. Zaposleni su u Udruzi za promicanje održivog razvoja i ekološke svijesti. Uz dobar humor, kažu, ništa im nije teško pa ni raditi poslove s kojima bi se teško nosili i snažni mladići.

- Desetak godina nisam imao stalan posao. Zbog ozljede stopala u bivšoj sam firmi dobio otkaz s 45 godina. Nisam imao izbora nego se prijaviti na burzu. Prošao sam mnogo razgovora, ali većina me poslodavaca odbijala zbog mojih godina. Najgore mi je što znam sve raditi u uređenju prostora, a nisam dobio priliku. Mi smo složni kao rijetko koja ekipa i stvarno uživamo skupa - kaže Zlatko Hasanović, a kolege potvrđuju kako je pravi majstor. Ladislav Razum šokirao se kad su ga pozvali na razgovor za posao.

- Bio sam opušten na intervjuu. Tko bi rekao da će me zaposliti? Čak mi se i radnica u poreznoj začudila nakon što sam došao predati poreznu karticu. Uzviknula je: ‘Pa zar i vi radite?!’ - govori strojar Razum, kojemu do prava na mirovinu nedostaju dvije godine rada. Polovina je na burzi bio šest godina. Nije se nadao da će ikad više raditi.

- Izvrstan sam kuhar pa sam pomagao supruzi. Nedostaje joj moja kuhinja. Ovako zaradim koju kunu. Šef se nikad ne ljuti na nas jer sve napravimo kako treba - kaže ekonomist Polovina. Nakon društevnog doma radnici kreću u obnovu staru škole u Pisarovini.

Bole ih leđa, ali prenose vreće cementa i žbuke

Ni teški radovi nisu im naporni. Kažu kako im se ponekad ukoče leđa zbog čestog saginjanja i dizanja teških stvari, ali skupa su uspjeli prenijeti i pet tona cementa. Voljeli bi imati i malo veće plaće, ali ne bune se. Njima je pomogao HZZ programom za poticanje zapošljavanja starijih ljudi u javnom radu, a koji su dugo bili nezaposleni.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

Jezivi detalji ubojstva na nasipu  u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se
OGLASILA SE I POLICIJA

Jezivi detalji ubojstva na nasipu u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se

Kako neslužbeno doznajemo, muškarac je ženi rasjekao vrat u blizini ruševne bolnice, a onda zvao policiju i predao se. Policija je pronašla tijelo uz samu Savu, a identitet žene još nije poznat.

Pogledajte oluju koja je prošla Istru i kreće se prema središnjoj Hrvatskoj. Moguća je i tuča...
VELIKA OBORINSKA MASA

Pogledajte oluju koja je prošla Istru i kreće se prema središnjoj Hrvatskoj. Moguća je i tuča...

DHMZ je ranije upozorio da su moguće grmljavinske oluje, a za istočnu Hrvatsku i tuča. Nestabilno vrijeme nastavit će se i sutra
Grmljavinsko nevrijeme u više regija, za jednu moguća i tuča!
DANAS POGORŠANJE VREMENA

Grmljavinsko nevrijeme u više regija, za jednu moguća i tuča!

Vrijeme će u utorak i srijedu biti prilično nestabilno, a mogući su i pljuskovi s grmljavinom. Za više regija upaljen je žuti meteoalarm, a na kopnu se očekuje i pad temperature